Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

Özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin teminatı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını kutluyoruz. Egemenliğin asıl sahibi olan halkın fikirlerini serbestçe ifade ettiği, hukuk devleti ilkesi ile adaletin teminat altına alındığı demokratik cumhuriyetler, ırk, din, dil ayrımı gözetmeden herkesin ortak iradesiyle oluşturduğu, eşit ve özgür yaşadığı, gelir dağılımında adaletin ve toplumsal refahın sağlandığı yönetim biçimleridir.

Cumhuriyetimizin de bu ilkelerden ödün vermesi düşünülemez.Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlık, çağdaşlık, ümmetten millete geçiş anlamına gelmektedir. Ne yazık ki günümüzün iktidarı da Cumhuriyeti içine sindiremeyenler de gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya, yasaklarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar. Bu konuda sinsi sinsi girişimlerini sürdürüyorlar. Çok iyi biliyoruz ki dün emperyalizmin uzantısı, işbirlikçisi ve maşalarının topraklarımızı işgal ettiği şartlarda bile mitingleri, yürüyüşleri engelleyemeyenler gibi bugün de Cumhuriyete, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar, Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkla birlikte Cumhuriyeti, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyacağız, savunacağız ve yaşatacağız.

Bu inanç ve kararlılıkla benzeri olmayan bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi ve günümüzde cumhuriyet ile cumhuriyetin kazanımlarının korumaya kararlı olan halkımızı kutluyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]