Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İşkence İddialarına Yanıt

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, "ütü ile işkence yapıldı" şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ferizli L Tipi Cezaevi'nde 5 infaz koruma memurunun tutuklanması ile sonuçlanan işkence iddialarıyla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcı Kapıcı, cezaevinde hükümlü ve tutuklulara "kızgın ütü ile işkence yapıldığı" şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "10 Ekim 2008 tarihinde L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir tutuklunun görevliler tarafından dövüldüğü ihbarının Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılması üzerine adli yönden yetkili bulunan Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na durum derhal bildirildi." dedi.

Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir kısım hükümlü ve tutukluyu dövdükleri iddiasıyla toplam 8 infaz koruma görevlisinin gözaltına alındığını anlatan Kapıcı, şöyle konuştu: "Bunlardan ikisi Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. 6 tanesi tutuklanması talebiyle Ferizli Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Ferizli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından bir infaz koruma görevlisi serbest bırakılırken, 5 infaz koruma görevlisi tutuklandı. Olayla ilgili adli soruşturma Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, idari soruşturma Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütüldü."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]