Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Sakarya'mızın kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adapazarı’nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümü vesilesiyle kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında;

“Sakarya ilimizin kurtuluşunun yıldönümünü kutluyorum. En değerli hazinemiz olan vatan toprakları, yüce Atatürk önderliğinde milletimizin canını hiçe sayarak, vatansever kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanı’yla kazanılmış her karışı şehitlerimizin asil kanlarıyla sulanmıştır. Milletimiz, ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerinin mirasına sahip çıkacak, birlik ve beraberliğini koruyacak, Atatürk’ün büyük öz verilerle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm kazanımlarıyla yaşatacaktır. Bu anlamlı gün de, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Sakaryalı vatandaşlarımızı, bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise mesajında;

“Vatanı, milleti ve kutsal bildiği değerleri uğruna vatanını işgalci güçlere karşı canı pahasına savunan Sakarya’nın kurtuluş gününü içtenlikle kutluyorum. Bağımsızlığı ve istiklali uğruna milletimizin her ferdi bu kutsal yolda tüm varlığını ortaya koymuş kurtuluş savaşını zaferle neticelendirerek tarihe altın harflerle geçmiştir. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirmek ve Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak tarihimize ve ecdadımıza karşı en büyük görevimizdir. Bu anlamlı gün dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, tüm Sakarya’lılara sevgi ve selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]