Cuma namazında 'bonzai' uyarısı

Sakarya’da polis, cuma namazında son zamanlarda gündemden düşmeyen bonzai ve uyuşturucu maddelerle ilgili cami cemaatine seminer verdi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları bilgilendirmek üzere camiye girdi. Serdivan ilçesindeki Sapak Camisinde gerçekleştirilen programda, cami içerisine sinevizyon kurularak, uyuşturucu maddelerin zararları konusunda Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü\'nde görevli TUMİM İl Temas Noktası Sorumlusu Harun Yıldırım tarafından seminer verildi. Cuma namazını kılmak için camiye gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da anlatılanları dinledi. Seminerde bonzai ve jamaika kullanan kişilerin vücutlarında ağız kuruluğu, gözlerde kanlanma, vücutta sivilce, deri döküntüleri, halüsinasyon görme, bilinç kaybı gibi etkilerin görüldüğünü ifade eden Yıldırım, “Bu maddeleri kullananlar ani kalp krizi ile üç aşamada hayatlarını kaybediyor. Birincisi kullandığı an hayatını kaybettiği, ikincisi 15-20 dakika sonra hayatını kaybedebilir, üçüncüsü krize girmek suretiyle belli bir süreden sonra hayatını kaybedebilir” dedi.

Cuma namazını kılmak için camiye gelen vatandaşlar, polisler tarafından verilen semineri dikkatle dinledi. Polisler, cuma namazının ardından cami bahçesine bir stant kurarak namaz çıkışı vatandaşlara uyuşturucu maddeye karşı bilinçlendirme broşürü dağıttı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]