"Çöp toplama işini belediye olarak yapmaya başladık"

Sapanca Belediye Başkanı Yılmazer:"Çöp toplama işini belediye olarak yapmaya başladık"

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, "Çöp toplama işini belediye olarak yapmaya başladık. Hem hizmetin kalitesini arttırdık hem de maliyetlerde yüzde 40 oranında düşüş sağladık" dedi.

Yılmazer, gazetecilere yaptığı açıklamada, müteahhit firma tarafından yürütülen çöp toplama işinin eylül ayı itibariyle belediye şirketi olan SAPAŞ AŞ tarafından yapıldığını kaydederek, "tertemiz Sapanca için el ele" sloganıyla çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Temizlik çalışmalarında iddialı olduklarını vurgulayan Yılmazer, "Çöp toplama işini belediye olarak yapmaya başladık. Hem hizmetin kalitesini arttırdık hem de maliyetlerde yüzde 40 oranında düşüş sağladık" ifadesini kullandı.

Yılmazer, temizlik konusunda gelen şikayetlerde büyük bir azalma olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Büyükşehir yasası sonrası ilçemizde bulunan 16 köy mahalle statüsü kazandı. Toplam mahalle sayımız 29 oldu ve sorumluluk alanımız daha da genişledi. Belediyemizde bulunan Beyaz Masa\'ya gelen şikayetlerin neredeyse yüzde 70\'ini toplanmayan veya düzensiz toplanan çöpler oluşturuyordu. Konuya çözüm bulmak amacıyla ilgili personelimizle birçok toplantı gerçekleştirdik. İşin maliyetini, yapılan işin ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığını ve sektörde çalışan arkadaşlarımızın çalışma şartlarını incelediğimizde bu konuda önemli bir karar vermemiz gerektiğini anladık. Yapılması planlanan çöp toplama işi ihalesini iptal ederek, bu işi kendimiz yapmaya karar verdik. İlk etapta 7 adet temizlik aracıyla 550 adet çöp konteynerini belediyemize kazandırdık ve müteahhit firmada çalışan 36 arkadaşımızın sayısını 44\'e çıkararak belediyemiz bünyesinde işe aldık. Kısa bir süre içerisinde bu arkadaşlarımızın maaşlarında yüzde 20 iyileştirme gerçekleştirdik. 2 ay gibi kısa bir sürede çöp toplama konusunda gelen şikayetlerin oranını yüzde 80\'den, yüzde 10\'a düşürdük."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]