Çöp eve bir yıl içinde 2. baskın!

Erenler İlçesi Hacıoğlu Mahallesinde yaşayan yaşlı bir çiftin evlerini çöp ev haline getirdiği bilgisini alan Erenler Belediyesi zabıta ekipleri, olay yerine geldi.

Zabıta ekibi, temizlik ekipleri ve polisle birlikte gittikleri evi 3 saat süren çalışmalar sonucu boşalttı. Geçen yıl Mart ayında da 7 kamyon çöpün çıktığı evden 8 kamyon çöp çıkarken evde oturan yaşlı kadın eline aldığı sopayla basın mensuplarını tehdit etti. Hacıoğlu Mahallesi Manolya Sokağı\'nda oturan yaşlı çift, yaklaşık 2 buçuk yıldır oturdukları evin bahçesini çöplüğe çevirdi. Buldukları her şeyi evin bahçesi, kömürlüğü ve çatısında biriktiren yaşlı çiftin çöplerinden rahatsız olan vatandaşlar durumu Erenler Belediyesi’ne iletti.

Erenler Belediyesi zabıta ve temizlik işleri ekipleri, bugün sabah çöp eve giderek temizlik çalışması başlattı. Kabahatler Kanununa göre sadece 182 TL ceza kesilen yaşlı çiftin evinin aranması ve boşaltılması için savcılık kararı olması gerektiğini kaydeden ekipler aynı evi geçen aylarda da temizlediklerini ve 7 kamyon çöp çıkardıklarını söyledi. Ekipler tarafından yaşlı çift tarafından toplanan hurda malzemeler, bisikletler, tabelalar, köpükler, tahta parçaları, kıyafetler kamyonlara taşındı.

Gazetecilere kızdı

Ev sahibi yaşlı kadın temizlik görevlilerine sert tepki gösterdi. Yaşlı kadın, bahçedeki her şeyin kışlık yakacak olduğunu belirterek ekiplere bağırdı. Karşısındaki basın mensuplarını da eline aldığı sopayla tehdit eden kadın küfrederek tepkisini gösterdi.

"Evi yine çöple dolduracaklar"

Yaşlı çiftin yan komşusu olan ve aileyi belediyeye bildiren Nazife Ş., yaşlı çiftin ekiplerin temizlik yapmasının ardından yine aynı işe devam edeceklerini belirterek buna kesin bir çözüm bulunmasını istedi. Nazife Ş., evin daha önce de temizlendiğini belirterek şunları söyledi: “Buradan 7 kamyon çöp çıktı. Tekrar yine topladılar yine uğraşıyoruz bunlarla. Ne yapmam gerekiyor artık ben de bilmiyorum. Kadın da aynı erkek de aynı hasta. Kadın kabullenmiyor adam zaten hasta. Tedavi olması lazım. 65 yaşlarında. Getiriyor bunları satmıyor da. Yukarıda bir sürü bisikletler var. Sadece bisiklet getirse o da iyi. Çamaşırlar, külotlar, çoraplar bütün pisliği getiriyor. Geçen bizim köpeğimiz çıkarmış pis bir külot. Nerede çöp var hepsini gidip alıp geliyor. Satılacak bir şey getirip satsa neyse. Kaynımın yüzünden oldu bunlar. Burası müşterek tapuydu bize sormadan bunlara sattı. Bunları aslında attırabilirim ama diyoruz günah, yuva yıkılmasın. Bunları mahkemeye vereceğim tapuda 2 milyar satış gözüküyor zaten."

Uyarmasına rağmen yaşlı çiftin çöp toplamaya devam ettiğini anlatan Nazife Ş. şöyle konuştu: "Buna rağmen hâla yapıyorlar, hadi kocası akli dengesi yerinde değil diyoruz karısına söylüyoruz o da anlamıyor. 7 kamyon çöp çıktı buradan daha önce. Yine aynı şekilde balkonu görseniz dolu. Yazın sinekten içeri giremiyorum. Dışarıda sümüklü böcekler yürüyor. Yemin ederim çocuklarım da şahit gece yarısına kadar uyuyamıyorum. Dışarıdan böcek girecek diye uyuyamıyorum. Oturulacak halde değil, getirip satsa bir şey demeyeceğim ama satmıyor. Çöpüyle beraber getiriyor. Karısı zaten sabahtan çıkıyor akşama doğru geliyor, alışmış bunlar.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]