Çöp Evde Yaşıyorlar

Adapazarı Belediyesi'nde çalışıp malülen emekliliğe ayrılan ve daha sonra belden aşağısı felç olan Aslan Veyseller (60) eşi Gülizar (50) ile zihinsel engelli olan kızları Sevda (18) ve Serap'la (13) birlikte çöp evde yaşıyor.

Adapazarı Belediyesi'nde çalışıp malülen emekliliğe ayrılan ve daha sonra belden aşağısı felç olan Aslan Veyseller (60) eşi Gülizar (50) ile zihinsel engelli olan kızları Sevda (18) ve Serap'la (13) birlikte çöp evde yaşıyor. Emeklilik maaşıyla geçimlerini sürdüren Veyseller ailesi komşuların ve hayırseverlerin verdiği eşyaları evde biriktiriyor. Çöp evden yayılan kokudan rahatsız olan komşuları ise evin boşaltılmasını istiyor.

Tuzla Mahallesi Muhtarı İbrahim Topal, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, çöp evin boşaltılması ve aile üyelerinin tedavisi için gerekli yerlere müracaatta bulunduklarını söyledi. Çöp evden dolayı komşuların rahatsız olduğunu kaydeden Topal, "Aile çevreden topladıklarını ve hayırseverlerin verdiği eşyaları evde biriktiriyorlar. En son iki yıl önce evi temizletmiştik. Durum yine aynı. Tedavileri için doktor getirttik, ancak muayene olmayı kabul etmediler. Komşuları çöp evden büyük rahatsızlık duyuyor. Evin temizlenmesi için valiliğe başvuruda bulunduk. İşlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz." dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]