Çöp ev ekiplerce temizlendi

Adapazarı Belediyesi, belediye meclisi kararıyla Yenigün Mahallesi Büyükçıkmaz Sokak’ta köpeklerle birlikte yaşayan L. Ç.’nin evini temizledi.

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü  ve Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi personeli tarafından yapılan çöp ev boşaltma çalışmalarına Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Sakarya Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, 112 Acil Servis ekipleri de katıldı.

Adapazarı Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerinin boşalttığı evden 5 kamyon dolusu çöp çıktı. Daha önce de belediye ekipleri tarafından 5 kez boşaltılan 2 katlı çöp evden çıkan gelinlik ve nişanlıklar dikkat çekti. Evin içinde kedi ve köpeklerle birlikte yaşayan L.Ç., ekipler geldiği sırada özel eşyalarını evden alarak kaçtı.

Mahalleden teşekkür

Yenigün Mahallesi Muhtarı Nevzat Berber ve mahalle halkı Adapazarı Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, “Hem evinde hem de sokakta köpekleriyle gezerek çevreye zarar veren L.Ç.’nin evini, belediyemizin Encümen kararı ile boşaltıyoruz. Burada bulunan sağlık ve güvenlik açısından hazır bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye ekipleri, Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri,112 Acil Servis ekiplerine destelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mahalle halkı buradan geçerken ağzını kapatarak geçiyordu.Bu sorunu bugünkü çalışmayla ortadan kaldıracağız.Evi tamamen boşalttıktan sonra dezenfekte ederek gerekli dış bakımını yapacağız.Buradan aldığımız köpekleri belediyemizin Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’ne götüreceğiz. Orada sağlık kontrollerinden geçirilerek aşıları yapılacak.Ev sahibi L.Ç.’yi da sosyal hayat kazandırmak için uğraş vereceğiz”dedi.

Köpeklerle birlikte yaşayan L.Ç.’nin 2 katlı evinden 3 oda dolusu gelinlik çıktı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]