Çocuklar Parklarına Kavuştu

Beşköprü Mahallesi sitesi sakinleri, oyun alanlarını kendilerine geri kazandıran Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'yi mahallede ağırladı.

Başkan Dişli çocuk parkındaki düzenlemelerle ilgili de amaçlarının vatandaşın derdine derman olmak olduğunu belirterek "Bizler halkla bütünleşen insanlarız. Onların sıkıntılarını gidermek bizim vazifemizdir." dedi.

1999 yılında Sakarya'yı vuran Marmara Depremi'nin ardından Adapazarı Belediyesi tarafından Beşköprü Doğuş Sitesi'nin yanına kurulan çocuk parkı geçtiğimiz ay içerisinde üzerindeki oyun aletleri söküldükten sonra satılığa çıkartılmıştı. Çocuklar da Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'den oyun alanını geri istemişlerdi. Konunun başkana iletilmesinin ardından Başkan Dişli, satışı durdurma ve çocukların mağduriyetinin kaldırılması talimatını verdi.

Kurmaylarını makamında toplayarak yerle ilgili bilgi alan Başkan Dişli, parkın 150 metre aşağısına kurulacak 800 metrekarelik alana oyun parkı kurulana kadar mevcut arsanın satışından vazgeçildiğini ve oyun aletlerinin en kısa zamanda yerine konulacağını açıkladı.

Mahalleye bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Süleyman Dişli, çocuk bahçesindeki kamelyada mahalle sakinlerinin ikramlarıyla karşılandı. Büyük ilgi görmekten memnun olan Dişli, tüm çalışmaların vatandaşlar için yapıldığını vatandaşa rağmen bir çalışmanın içinde olmalarının mümkün olmayacağına vurgu yaptı. Belediye arsalarının değerlendirilerek yatırım yapmaya çalıştıklarını söyleyen Dişli, "Sadece devletten gelen parayla hizmet üretmiyoruz, belediyemizin tüm imkanlarını hizmete dönüştürmek Adapazarılılar'ın hak ettiği yaşam kalitesini şehre kazandırmak istiyoruz. Göreve geldiğimizde 11 trilyon bütçemiz vardı, ama gayret göstererek bu rakamı bu yıl sonu itibariyle 40 trilyona ulaştırıyoruz. Bunların dışında da 138 trilyon yatırım yaptık. Belediyeye ait olan yerlerin belirlenmesi, bunların daha değerli hale dönüştürülmesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradaki uygulama da bu amaçla yapılmıştı, ancak konu bana iletildiğinde buradaki çocuklarımızın da mağduriyeti nedeniyle konunun yeniden incelenmesini istedim. Şimdi yeni bir park yapılana kadar çocuklarımız bu yerde oynamalarına devam edecek." dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]