Çocuk gelin cinayeti davasında karar verildi

Küçük yaşta evlendiği eşi Emine Y.\'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi\'ndeki duruşmaya tutuklu sanık S. Y. maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Y. ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan mağdurun annesi Ülkü ile babası Hasan Y., acılarının büyük olduğunu ve adalete güvendiklerini belirterek, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.  Sanık S. Y. de olay günü kayınpederinin evine eşi tarafından çağırıldığını anlatarak, öldürme niyetiyle eve gitmediğini söyledi. Eşinin kendisine sarf ettiği sözlerden dolayı kendisini kaybederek cinayeti işlediğini iddia eden S. Y., olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu belirtti.

Sanık avukatı Kadir Şimşek de cinayetin tasarlayarak olduğuna ilişkin hiçbir delilin bulunmadığını anlatarak, kararın bu durumun göz önüne alınarak verilmesini talep etti. Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık S. Y.\'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanığa "en alt seviyede tahrik indirimi"nin uygulanmasını kararlaştıran mahkeme, verilen cezanın 30 yıla indirilmesine karar verdi.

Adliye önünde eylem


Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan anne Ülkü Y., mahkeme kararının acısına acı kattığını belirterek, artık mahkemeye hiçbir güveninin kalmadığını söyledi.

Mağdur avukatı Leyla Ekmen Epözdemir da dosyada birçok hak ihlalinin görüldüğünü ifade ederek, mahkemenin verdiği karara itiraz edeceklerini kaydetti.

Emine Y.\'nin 15 yaşına gelmeden evlendirilmiş bir çocuk gelin olduğunu ve evliliğinin bir istismar nedeni olduğunu anlatan Epözdemir, "Emine Y. kocasından defalarca şiddet maruz kalıyor ve bununla ilgili de birçok kez korunma talep etmiştir. Cinayet vakası katil kocanın onun boşanma talebinin arkasından gerçekleşmiştir. Burada taammüden işlenmiş bir cinayet görüyoruz. Maalesef daha öncede korunamayan Emine Y. mahkeme kararıyla da hafif de olsa tahrik uygulanmasını biz yerinde bulmuyoruz. Bütün kadın cinayetlerinde maalesef hep bir gerekçe var. Artık kadının bedeniyle cezalandırılmasına son verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Adapazarı ilçesinde şiddet gördüğü gerekçesiyle babasının evine taşınan 17 yaşındaki Emine Y., 12 Kasım 2012\'de eşi S. Y. tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.
Adapazarı'nın Evrenköy Mahallesi’nde geçtiğimiz Kasım ayında meydana gelen olayda, ayrılmak istediği eşi Süleyman Yayla tarafından sığındığı baba evinde bıçaklanarak öldürülen Emine Yayla cinayetiyle ilgili açılan cinsel istismar davası savcı değişikliği nedeniyle Mayıs ayına ertelendi.

Cinayet davasında 30 yıl hapis cezası alan Süleyman Yayla bu kez, küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismar suçundan hakim karşısına çıktı.

Sakarya Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, eşini bıçaklayarak öldüren Süleyman Yayla ile Emine Yayla’nın yakınları hazır bulundu.

Emine Yayla’nın kaçtığında 15 yaşında olması nedeniyle, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan yargılanan Süleyman Yayla, savcı değişikliği nedeniyle savunma yapamadı.

Öldürülen Emine Yayla’nın annesi Ülkü ile babası Hasan Yılmaz ise, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan yargılanan sanığın en ağır cezaya çarptırılması talebinde bulundu.

Mahkeme, savcı değişikliği nedeniyle, yeni mütalaanın hazırlanması için Mayıs ayına ertelendi.
Süleyman Yayla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılandığı cinayet davasında en alt seviyede hafif tahrik indirimiyle birlikte 30 yıl hapis cezası almıştı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]