Çocuk Akademisi yeni döneme başladı

Anadolu'nun Akademisi Serdivan Fikir ve Sanat'ın, ilköğretim öğrencileri için alternatif eğitim programı olarak hazırladığı Serdivan Çocuk Akademisi’nde kulüp çalışmaları başladı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akademi yetkilileri; vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Çocuk Akademisi’nde kayıtların bir hafta daha uzatıldığını ve ek sınıfların açılması ile birlikte 5 Ekim Pazartesi günü itibari ile yeni dönem çalışmalarının başladığını belirttiler.

Serdivan Çocuk Akademisi’ndeki 10 farklı kulüpte müfredat dışı eğitim programının uygulandığını dile getiren yetkililer, öğrencilerin bilgiye uygulama yaparak ulaştıklarını ifade ettiler. Pratik yapan öğrencilerde kişisel verimin arttığını ve bunun okul derslerindeki başarıya da etki ettiğini belirten Çocuk Akademisi yetkilileri; kulüp çalışmalarının uygulamalı eğitim metodu ile sürdürüleceğini belirttiler. Genç akademililer kulüp etkinliklerinde kağıt kıvırma sanatı olan origami’den; satranç, mangala, jenga gibi zeka geliştirici oyunlara kadar farklı birçok etkinliği kulüp arkadaşları ile birlikte yapma fırsatı buluyor. Öğrenciler temel İngilizceyi ise oyunlarla öğreniyor. Çocuk Akademisi’nde yoğun ilgi gören diğer bir kulübün ise “Ebru ve Hat” olduğunu vurgulayan yetkililer; medeniyetimizin kadim sanatlarından Ebru ve Hat’ın öğrencilere uygulamalı olarak gösterildiğini ve kendilerine pratik yapma imkanı da sağlandığını belirttiler.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]