Çocuğunuzun geleceği için bu tiyatroyu izletin

Adapazarı Belediyesi tarafından Uyuşturucuyla Mücadeleye dikkat çekmek amaçlı başlatılan “Çetin Ceviz”adlı tiyatro oyunu gösterimleri başladı.

Adapazarı Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla  başlatılan Uyuşturucuyla Mücadeleyi anlatan tiyatro gösterimleri Orhangazi Kültür Merkezi’nde devam ediyor.Çocukların madde bağımlılığı zararlarını erken yaşta öğrenmelerine dikkat çekmek amacıyla gösterime sunulan tiyatro oyununu Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Adapazarı İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı İrfan Karabulut çok sayıda öğretmen ve öğrenci izledi.

ÖZENTİYLE BAŞLAYAN BAĞIMLILIK
Abdullah Şahin’in yönetmenliğini yaptığı Nokta Tiyatro Oyuncuları’nın sahnelediği oyunda mutlu bir ailenin küçük kızının arkadaşına özenmesiyle başlayan uyuşturucu bağımlılığı ve ailenin bağımlılığa karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Babaannenin de bulunduğu mutlu bir aile yaşamını anlatan tiyatro oyununda aile hem sevinci hem üzüntüyü bir anda yaşıyor. Evin büyük oğlunun Amerika’da burs kazanmasıyla sevinen bir ailenin sevinci, küçük kızın eve ağlayarak gelmesiyle kısa sürüyor. Çok samimi bir arkadaşlarının madde bağımlılığından hayatını kaybetmesine üzülen kız, ailesine bu işe kendisinin de karıştığını itiraf ediyor. Evin küçük kızının itirafıyla adeta yıkılan aile vakit kaybetmeden kızlarının tedavisi için hemen doktora başvuruyor.

VİCDAN AZABI
Evin küçük kızının bir özentiyle başlayan uyuşturucu madde bağımlılığıyla ailesini ne kadar üzdüğünü  anlatan tiyatroda, küçük kızın sonradan duyduğu pişmanlık anlatılıyor.Emekli olduğu halde çocuklarının eğitimi  için taksi şoförlüğü yapan bir babanın kaza yapmasıyla beraber tekerlekli sandalyeye bağlı kalması ancak kızının madde bağımlılığını öğrenmesiyle birlikte ayakta kalması gerektiği için verdiği mücadeleyi anlatan tiyatro sonunda yine mutlu bir aile tablosu çiziliyor.

DİŞLİ’DEN TEBRİK
Tiyatroyu izleyen Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, tiyatro oyuncularını tebrik ederek, “Tiyatronuzda çok önemli bir konuya yer verdiğiniz için hepinizi kutluyorum. Çok başarılı bir çalışma olmuş.Bu işe emek verenlere katkı sağlamak gerekiyor.Bu çağın hastalığıyla insanlar ne yapacağını bilmiyor.Bu konuyu ilmek ilmek işleyerek çocuklarımıza zararlarını öğretelim” dedi.

YAYGINLAŞMALI
Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, okullardan gruplar halinde gelen öğrencilerin bu tiyatroyu izlemelerinin çok faydalı olduğuna inandığını ifade ederek, tiyatro oyununun yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Kaymakam Gündüz, tiyatro oyuncularının sahnede konuyu çok iyi anlattığına dikkat çekerek hepsini kutladı.16 Ocak Cuma günü de saat 10.00 ile 14.00’te oynanacak tiyatroyu yine çeşitli okullardan gruplar halinde  gelen öğrenciler izleyecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]