Çin'de başlatılan tıp uygulaması artık Korucuk'ta

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde akupunktur polikliniği açıldı. Çalışmaya başlayan poliklinik Korucuk'ta hizmet veriyor.
 
Korucuk Kampüsü'nde Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezinde akupunktur polikliniği açıldı. 

Akupunktur uygulamaları yaklaşık 3000 yıldır Orta Asya ve Çin bölgesinde uygulanmakta olan Geleneksel - Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının en bilineni ve bilimsel olarak kanıtlanan ve sonrasında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından endikasyon alanları belirlenen ve Dünya da yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir.

En yaygın olarak ağrı tedavisinde uygulanıyor

Bilimsel çalışmalar gösteriyorki akupunktur en yaygın olarak ağrı tedavisinde etkilidir. En çok bel ve boyun ağrıları, diz, omuz ve diğer eklem ağrıları gibi kas iskelet sisteminin ağrılı sendromlarının tedavisinde kullanılan akupunktur yöntemi aynı zamanda migren tedavisinde de etkili oluyor. Akut ve kronik ağrı kontrolünün yanı sıra; stres, depresyon, uyku bozuklukları, psikosomatik hastalıklar, kaygı ve panik bozukluklar, kekemelik ve tiklerin tedavisinde, alerjik rinit, sinüzit ve cilt döküntülerinde, bulantı, kusma, midede asit fazlalığı, kabızlık ve ishal durumlarında, baş dönmesi (vertigo) ve kulak çınlamasında, inme sonrası felç tablosunun rehabilitasyonunda tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanılan akupunktur, aşırı terlemeden cinsel işlev bozuklukları ve kilo kontrolüne kadar birçok tedavide kullanılıyor.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]