Cinayetten 7 yıl sonra kemikleri bulunarak defnedildi

Akyazı Boztepe Köyü\'nde yedi yıl önce gerçekleşen cinayete kurban giden Mithat B.\'nin cenazesi Yağcılar Köyü Merkez Camii\'nde dün kılınan cenaze namazına müteakiben Yağcılar Köyü aile mezarlığına defnedildi.

Jandarma, katil zanlısı B.Y’nin gösterdiği yerde maktulün cesedine ait üç adet kemik parçası buldu. Bulunan kemikler adli tıpta yakınlarından alınan kan örnekleri ile uyuştuğu belirlendi. Ailesi adli tıptan Mithat B.\'ye ait kemikleri alarak cenaze namazı sonrası aile mezarlığına defnetti.

Edinilen bilgilere göre 2006 yılından evinden çıkan ve bir daha geri dönmeyen Mithat B. için ailesi tarafından kayıp olduğu ve cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali ile jandarmaya ihbarda bulunuldu. Ailesi tarafından yapılan çalışmalar sonucu oğullarının son görüştüğü ve katil zanlısı olabilecek kişi ve kişiler hakkında bilgi toplayarak yetkililerle paylaştı. İlgili makamlarca yapılan çalışmalar sonucu savcılık tarafından cinayetten iki yıl sonra şahsın kayıp olarak aranmasına devam edildi. Adli olarak dosyası kapatılan ve 2012 yılı başlarında Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kayıp olarak aranan Mithat B.\'nin dosyası tekrar gündeme alınarak yaklaşık 1 yıl süren takip ve delil elde etme sürecinden sonra şüpheli B.Y. yakalandı. Mahkemede suçunu itiraf eden B.Y. mahkemece tutuklandı.

Olay gününü anlattı


Gözaltına alınan katil zanlısı Jandarma eşliğinde olay yerine giderek cinayeti nasıl işlediğini detaylıca anlattı. B. Y. açıklamasında, "Olay günü bana telefon ederek alacağını istedi. Bende kendisini köye çağırdım. Alacağına karşılık kendisine fındık vermek istedim. Kabul etmedi tartıştık. Bende kendisini babama ait tüfekle kendisini vurdum. Kendisine ait motosikleti ve cep telefonunu alarak İstanbul’da bulunan abimin yanına gittim. Cinayet dosyası kapatıldığı için köye geri döndüm" diye ifade vermişti.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]