Cihan Saraç, eczacıların sorunlarını dinledi

AK Parti Erenler Belediye Başkan aday adayı Cihan Saraç seçim çalışmaları kapsamında Sakarya Eczacılar Odası Başkanı Orhan Yontar’ı ziyaret etti.

Eczacılar Odası binasında bir araya gelen Saraç ve Yontar genel sağlık ve eczacılık sektöründe yaşanan sorunlar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Başkan adayı Saraç, eczacıların sorun ve beklentlerini dinledi, tek tek not aldı. Oda başkanı Orhan Yontar’ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Çakır Ali Esen, Hakan Kıran, İlhan Durgut, Ümit Aralp ve Nule Ataman’ın evsahipliği yaptığı ziyarette aile hekimliği uygulaması da konuşuldu.

"Sağlık sektörüne yabancı değilim"


AK Parti Erenler Belediye Başkan aday adayı Cihan Saraç sağlık sektörüne yabancı olmadığını, sorunları iyi bildiğini ifade ederek, “Bakanlık düzeyinde ilişkilerim var. Sorunlarınızın çözümüne katkıda bulunmak isterim. Ben de bir doktor eşiyim. Beklentilerinizi ve sorunlarınızı dinlemek için buradayım. Sakarya ve İzmit arasındaki farkı siz de görüyorsunuz. Sakarya neden bir İzmit olmasın” dedi.

"Sakarya\'nın bakana ihtiyacı var"


Eczacılar Odası Başkanı Orhan Yontar da konuşmasında, İzmit\'in konum olarak farklı olduğunu, aynı zamanda bir bakana sahip olmasının avantaj oluşturduğunu ifade ederek, “Sakarya’nın da bir bakana ihtiyacı var. Kısır çekişmeleri bırakıp ufku genişletmemiz lazım” dedi.  Aile hekimliği konusuna pozitif bakıyoruz. Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünün birbirinden ayrılması güzel oldu. Sakarya’nın profesör ve doçentlere ihtiyacı var. Eczaneleri siyasetten ayrı tutmak lazım.” şeklinde konuştu. Yontar ayrıca, manuel reçetenin kaldırılmasını ve İzmit SGK işlevinin Sakarya’ya kaydırılmasını istedi.

Saraç sorunları ve beklentileri not aldığını ve çözümü için elinden geleni yapacağını ifade ederken, Başkan Yontar ve yönetim kurulu üyeleri Saraç’a seçim yarışında başarılar diledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]