'Çiftçimizin mağdur edilmesi kabul edilemez'

CHP Sakarya milletvekili adayı Erdoğan Isır Pamukova’nın mekece köyünde don olayından zarar gören üzüm bağlarını ziyaret ederek çiftçilerle görüştü.
 
Güney bölgesinde çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Erdoğan Isır Pamukova’nın mekece köyünde don olayından dolayı zarar gören üzüm bağlarını inceledi. CHP Pamukova ilçe başkanı Mehmet Özuçar’ında katıldığı incelemede çiftçilerin sorunlarını dinledi, yaşanan don felaketinin ardından köylülerden bilgi alarak incelemede bulundu.

Isır ‘Bu bölgede yaşanan don’dan sonra üzüm bağları tamamen yanmış. Çiftçimiz bu yıl ürün alamayacak durumdadır, bu bir doğal afettir. Geçiminin büyük bölümünü üzüm bağcılığıdan kazanan çiftçilerimiz zor durumdadır. Kendileri ile görüşerek zararlarını bizzat yerinde görme imkanım oldu, manzara içler acısı, bağlarda henüz yeni filizlenmiş tomurcuklar soğuktan dolayı yanmış, tarlalar kupkuru kalmış ve verim 0’a yaklaşmıştır. Çiftçimiz şu anda don olayının ardından mahsulünü alamayacak hale gelmiştir ve yardım beklemektedir. CHP olarak bu konuda bütün girişimleri yapacağımızı söyledik. Çiftçimizin burada bu şekilde mağdur edilmesi bizim için kabul edilemez. CHP’nin tarım politikasında tarlada mahsülü zarar gören çiftçinin yüzüstü bırakılması asla söz konusu değildir. Sakarya’nın her bölgesinde don olayından zarar görerek mahsül alamayacak olan çiftçimiz CHP iktidarında şimdi olduğu gibi yalnız kalmayacak’ dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]