"Çiftçi son 10 yılda yaşadığı zulümle yok ediliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl ve Erenler İlçe Yönetimi, Erenler İlçesi\'ne bağlı Değirmendere ve Çaybaşı Yeniköy’ü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, İlçe Başkanı Mustafa Çınal, İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Derinbay, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Kurt, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili, Erenler’e bağlı Değirmendere ve Çaybaşı Yeniköy’ü ziyaret etti.

"Çiftçimiz ve çiftçilik yok ediliyor"

Değirmendere’de kahvehane ziyaretleri esnasında konuşan İl Başkanı Ecevit Keleş, "Çiftçimiz son 10 yılda yaşadığı zulümle adeta yok edilmek istenmektedir. Mazot fiyatları, zirai ilaç, gübre fiyatları alabildiğine zamlanmışken, çiftçinin mamulündeki fiyat artışı çok az değişmiş hatta bazı ürünlerde düşmüştür" dedi.  Keleş, Sakarya’da özellikle bu bölgede hayvancılık yapan vatandaşların hayvancılıktan vazgeçmeye başladığını, çiftçinin, ekemeyen, biçemeyen, hayvan bakamayan bir duruma getirildiğini ifade etti.

2B arazileriyle ilgili de konuşan Ecevit Keleş,” Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 2B arazilerinde yapılan rant planını yırtıp atacağız. Yıllardır ekip biçtiği toprağı rayiç bedelle aynı kişiye satmak zulümdür. Çiftçimizin kendi arazilerini satın almak için girdiği borcun altından kalkabilmesi de mümkün değil. Çiftçimizi kredi bulabilmek için banka banka gezdirmeye bile utanmıyorlar” dedi.

"Çiftçimiz emeğinin karşılığını alamıyor"

İlçe Başkanı Mustafa Çınal, ziyaretler esnasında iletilen sorunlara yönelik Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözümleri hakkında bilgi verdi. Çınal, "Gün geçtikçe zorlaşan yaşam standartlarıyla birlikte aylarca ekip biçen, rızkını topraktan, hayvancılıktan çıkaran çiftçimiz, emeğinin karşılığını alamamaktadır. Fındığı, mısırı para etmeyen, hayvancılıktan kazanamayan çiftçimiz için çözümler ürettik, üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ilgisinden memnun kaldıklarını belirten İlçe Başkanı Mustafa Çınal, vatandaşla buluşarak sorunlarını dinlemeye, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözümlerini aktarmaya devam edeceklerini belirtti.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]