Çiftçi Artık Çok Zor Durumda

Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, çiftçinin ürettiği mahsulden zarar ettiğini belirterek, "Köklü bir tarım projesi hayata geçirilmelidir." dedi.

Hordoloş, yaptığı açıklamada, ürettiği üründen zarar eden çiftçinin zor durumda olduğunu söyledi. Bununla ilgili önlemler alınması gerektiğini anlatan Hordoloş, çiftçinin üretim maliyetini düşürmek için girdilerin düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Hordoloş, şunları söyledi; "Başta mazot, gübre, tohum, ilaç ve tarımda kullanılan alet ve ekipmanlarda KDV alınmaması halinde çifçinin üretim maliyeti düşer. Bunun yanında programlı ekim yaptırılmalı, baraj ve gölet gibi sulama amaçlı yatırımlar yapılmalıdır. Fındık sahaları belirlenmeli ve üreticisinin bölgede 2-B sorunu aşılmalıdır. Üretici birlikleri gözden geçirilmeli ve güçlendirilmelidir. TMO'ya üretim fazlası mahsul alımlarında ve piyasa dengelenmesinde aktif görev verilmelidir."

Hayvancılık sektöründe de sıkıntılar yaşandığını dile getiren Hordoloş, "Hayvancılığı canlandırmak için somut adımlar atılmalıdır. Tarıma dayalı sanayi güçlendirilmeli, ihracada önem verilmelidir."dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]