CHP'li Muharrem İnce, Sakarya'da hükümeti eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Serdivan İlçe Örgütü\'nün düzenlediği dayanışma gecesine katıldı.

Serdivan\'da yapılan dayanışma gecesine Muharrem İnce’nin yanı sıra, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Ecevit Keleş, CHP Serdivan Belediye Başkanı Atilla Albuyur, diğer ilçe başkan adayları, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Dayanışma gecesinde konuşan Muharrem İnce, "30 Mart’ta sadece belediyecilik hizmetlerini oylamayacağız. 30 Mart’ta yol, su, çöp, park, kültürel etkinlikleri oylayacağız tabiki, bunları yapabilecek insanları seçmeye çalışacağız. Ama bir şey daha oylayacağız. Mesela Türkiye’deki hırsızlığı da oylayacağız. Bir de yanına para sayma makinesi koymuş. Neden biliyor musunuz? Bunlar Müslüman adam. Haram paraya el sürmez bunlar, onun için. Böyle bir utanmazlık, böyle bir yüzsüzlük olamaz. Bakanın oğlu babasını arayıp kendi harçlığı olarak kasasında 1 trilyon 200 bin lirasının olduğunu söylüyor. 20\'li yaşlardaki çocuğu kasasında 1 trilyon 200 bin lira çıkıyor o da boşaltıldıktan sonra. Ben 12 yıldır milletvekilliği yapıyorum. Onun çocuğunun harçlık dediği paraya ben servetimin tümünü veririm. Benim o kadar param yok. Twittere bela diyor. Sosyal medyayı yasaklayacak, interneti yasaklayacak. Televizyonlar zaten hikaye. Türkiye\'nin geldiği nokta bu. İnternet yasak olacak, Meclis TV\'yi kapatacak, barolar susacak, öğrenciler konuşamayacak, işçiler sokaklara çıkamayacak, gazıyla tomasıyla saldıracak. Belediye başkanı konuşamayacak müfettiş gelecek, iş adamı konuşamayacak sabahleyin vergici gelecek, siz kimsiniz? Bu gücünüzü nereden alıyorsunuz? Köprünün yerini o belirliyor mimar oluyor, çocuk sayısını o belirliyor jinekolog oluyor, ekmeğin rengini o belirliyor diyetisyen oluyor, doktora hakaret yapıyor iğne yapmasını bilmiyorlar bunlar diyor, öğretmene hakaret ediyor bunlar bütün yaz yatıyor diyor, çiftçiye al ananı git diyor herkese meydan okuyor. Genel başkanımıza genel müdür diyor. Bizim genel başkanımız doğru SSK’da genel müdürlük yaptı. Sen sucuk fabrikasında sucuk müdürüydün, biz sana sucuk müdürü diyor muyuz?  Geçen bir gazeteci bana AKP bir daha yüzde 49 oy alırsa ne yaparsınız diye sordu. Ben de dedim ki AKP bir daha yüzde 49 oy alırsa siyaseti bırakırım. Giderim köyde tavuk beslerim" dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]