CHP'li Hatunoğlu, SESAM'ı Ziyaret Etti

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cem Hatunoğlu, Sakarya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırma Merkezi'ni (SESAM) ziyaret etti.

SESAM Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Haşlak'tan kurum hakkında bilgi alan CHP'li Hatunoğlu, SAÜ akademik ve idari kadrosunun şehre katkıda bulunabilmek için son derece istekli ve hazır olduğunu görmekten büyük gurur duyduğunu söyledi. SAÜ gibi bir zenginliğe sahip olmanın lafta kalmaktan çok derhal harekete geçirilmesi gereken bir şans olduğunu dile getiren Hatunoğlu, kendisinin de Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programını takip eden bir öğrenci olarak öğretim elemanlarının gelirlerinin yeterli düzeyde olmadığını söyledi. Hatunoğlu, belediye başkanı seçildiğinde ilk olarak yapacağı işlerden birisinin Sakarya Üniversitesi'nden şehrin daha fazla istifade etmesi ve yeni iş alanları yaratacak fikirleri elde edilmesi için çalışma yapmak olduğunu söyledi.

Tezler İçin 5 Bin TL Maddi Destek

Hatunoğlu, SESAM'ın projelerine Büyükşehir Belediyesi'nin verebileceği azami maddi katkıyı sağlayacağını, bütünüyle Sakarya ya yönelik yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayanlara tezleri için 5 bin TL maddi destek sağlayacağını ve tezleri kabul edildiğinde ücretsiz olarak tez kitabı basımını karşılayacağını söyledi. İkinci olarak üniversite öğrencilerine belediyelerin daire başkanlıkları, müdürlükleri ve branşlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarında da staj imkanı sağlayacağını belirten Hatunoğlu, belediye çalışanlarının pratik tecrübelerinin ve şehre ait veri tabanlarının üniversiteye sunulmasında diğer illeri kıskandıracak derecede mükemmel bir işbirliği içerisinde olunacağını söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]