CHP'li Güler'den, Uncuoğlu'na sert çıkış

CHP Sakarya İl Başkan Yardımcısı Burhan Güler düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu’na yüklendi.

Güler açıklamasında Uncuoğlu’nun gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmayan beyanatlar vererek siyasetin çıtasını ayaklar altına aldığını öne sürdü.

"Siyaset onlar için seviyesizlik"

Güler, “Geçtiğimiz hafta içerisinde AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu bizim kışkırtmamızla vatandaşların AKP il binasını taşlarla bastığı şeklinde yalan beyanat vermiş ve siyasetin çıtasını bir kez daha ayaklar altına almıştır. Bu onlar için problem değil. Nasıl olsa siyaset onlar için seviyesizlik. Buradan AKP İl Başkanını seviyeli ve sağduyulu açıklamalara davet ediyorum” dedi.

"Uncuoğlu, şov uğruna yalan söyledi"

“3 Haziran günü AK Parti İl binasına demokratik haklarını kullanarak yürüyen ve hiçbir taşkınlık yapmadan, hiçbir provokasyona gelmeden tepkisini demokratik bir şekilde ortaya koyan Sakaryalılara AKP İl Başkanı ağza alınmayacak iftiralarla, utanmadan yalan söyleyerek haksızlık etmiştir” diyen Güler şöyle devam etti:

“Eğer ortada bir provokatör varsa bu AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve oradaki vatandaşlara taş ve sandalye fırlatan yandaşlarıdır. Bütün bu yalanların ve iftiraların ardından Recep Uncuoğlu Sakaryalılardan özür dilemelidir. O gün orada olanları bizde medyadan takip ettik. Hiçbir medya organı ulusal kanallar dahil protesto edenlerin ellerinde taşlar olduğunu söylemezken, emniyet böyle bir durumun olmadığını onaylarken AKP İl Başkanı, partisinin bir toplantısında siyasi şov uğruna yalan söylemiş ve demokratik hakkını kullanan vatandaşlarımızı töhmet altında bırakmıştır. Bununla da yetinmeyen AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, yalanlar doladığı dilini CHP\'ye uzatmaya cüret etmiştir. Sen önce partindeki yolsuzluklar ile ilgili ne yaptığını açıkla. Haklarında sayısız soruşturma açılan belediye başkanların ile ilgili tek bir açıklama yapmıyorsun. Çalışma da yapmıyorsun. \'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın\' düşüncesindesin. Ama unutma \'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır\' Sen hiç korkma biz CHP olarak bu halkın hep içindeyiz. Şimdi size soruyorum 2011\'den bu yana sizin listeye yazdığınız il yönetiminde görev alan isimlere ait firmalar Belediyelerden ve kurumlardan kaç adet ihale aldılar. Açıkla yoksa biz açıklamasını biliriz. Hem de tek tek.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]