CHP'li Albuyur'dan, Başkan Alemdar'a sert sözler

CHP Serdivan Belediye Başkan Adayı Atilla Albuyur, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar\'ın reklam konusunda haksız rekabet yaptığını söyleyerek, sert açıklamalarda bulundu.

Albuyur yaptığı açıklamada, "Sanal medyadaki anket sonuçları ile gözü korkan Yusuf Alemdar belediye imkan, araç ve bütçesini kullanarak kişisel reklam yapıyor. Büyükşehir Belediyesi\'nin yasaklarına rağmen ana yol kenarlarına, görsel çirkinlik yaratan, kent kimliğine uymayan çakma bilboardlar yaptırmış. Sitelerin ve iş yerlerinin önlerine site sakinleri ve esnafların onayını almadan çakma totemler dikip, bunlarda yetmiyormuş gibi kullanma hakkı belediyelerde olmadığı ve kullanımı nizami olmadığı halde SEDAŞ’a ait aydınlatma direklerine kişisel reklamlarını asıyor" dedi.

Albuyur, "2013 reklam, tanıtım ve fuar bütçelerini açıklamayan belediye başkanının halkın parası ile seçim propagandası yapmasını ayıplıyorum. Büyükşehir’in bu konuda açıklama yapmasını, YSK ve Rekabet Kurumu\'nun, kaymakamlık ve savcılığın konuya el atmasını, adayların reklam ve tanıtım bütçelerinin şeffaf olarak nasıl finanse edildiğinin takip edilmesini istiyoruz" dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]