CHP'de Enis Ceylan Aday Adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi\'nde Enis Ceylan genel seçimlerde milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Aday adaylığını bir basın toplantısı ile açıklayan Enis Ceylan şunları söyledi

Bugün, bu toplantı ile ben Enis Ceylan sizlerin desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili aday adayı olarak karşınızdayım.  
Kemal KILIÇDAROĞLU’ nun 17.Mayıs.2010 tarihinde 33.Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan adayı olacağını açıkladıktan sonra CHP’de yeni bir dönemin başlayacağı heyecanı ile yıllardır fikren ve gönülden bağlı olduğum CHP’ye 20.Mayıs.2010 tarihinde üye oldum. 30.Mart.2014 Yerel Seçimler öncesi Sapanca İlçe Örgütünün Seçim Faaliyetlerine özellikle Proje Hazırlama ekibine etkin katılım sağladım.  Yine aynı seçimlerde İlçe Örgütü beni Belediye Meclisi adayı olarak gösterdi. Yerel Seçim sonrasında Genel Merkez tarafından talep edilen Yerel Seçim Faaliyet raporu taslağını hazırlayıp İlçe Yönetimine sundum.  Sapanca İlçe Örgütüne, başta Bilişim olmak üzere yapılan tüm faaliyet ve organizasyonlarında her türlü emek ve fikir desteği vermekteyim.   

Neden Aday Adayı oldum; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirttiği gibi “güzel ülkemizin aydınlık, daha genç, ticari ve siyasi çıkar gütmeyecek, cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan ve savunan, yeni siyasi yüzlere ihtiyacı olduğu” anlayışı, aday adayı olma kararımın temelidir.  
Bu ana fikir çerçevesinde; ben ticaretle uğraşmıyorum, bu nedenle aday adayı olmamda ticari bir çıkarım ve menfaatim yok. Bunun yanı sıra bürokraside her herhangi bir yer / mevkii edinme amacım da yok, çünkü özel sektördeki mevcut yöneticilik görevim nedeniyle bürokraside olmayacağı kadar iyi bir konum ve mevkideyim. Bu bağlamda, özellikle ilimizdeki AKP’ den milletvekili aday adaylarına baktığınızda kamuda görev yapanlar, milletvekili olmayacaklarını bildikleri halde aday adayı olarak kendilerini mevcut hükûmete yakın göstermek ve bürokraside daha üst görevlere atanmalarının önünü açmak için aday adayı oluyorlar, ne acı değil mi?   
Ancak bizler bu sefer bunların oyunlarını bozacağız, bu fırsatı onlara vermemek adına, kendimiz için değil, çıkar grupları için değil, gün geçtikçe daha çok ezilen, mağdur olan halkımız için hep birlikte mücadele edip, Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak gayesiyle 7-0 gibi balon haber yayanların karşısında dik durup Sakarya’dan 1 milletvekili değil, milletvekilleri çıkartacağız.  

Ülkenin mevcut durumunu içeren rakamlar – dış borç, cari açık, büyüme hızı, işsizlik vb. – hakkında bilgi vererek sizleri sıkmak istemiyorum. Bu rakamları mevcut AKP Hükümetinin nasıl çarpıtılarak algı yönetimi ile halkımızı kandırmakta olduklarını biz CHP’liler olarak gayet iyi bilmekteyiz. Bu rakamları kendi içimizde saatler boyu tartışmanın / konuşmanın anlamı yok, Sokağa çıkıp halkımıza anlatmalıyız rakamların doğru dilini. Peki, bunu nasıl yapacağız, basit ve anlaşılır bir örnek; Mevcut AKP Hükümeti IMF’ye artık Dış borcumuz kalmadı diyor. Bu ifadeden halkımız artık Dış Borcumuzun olmadığını düşünüyor, yani algın yönetimi yapılmakta. Evet, IMF’ye borcumuz kalmadı. Ama dış borç rakamlarımız ne durumda, 2002’de 130 milyar $ iken 2014’de 397 milyar $. IMF ye borcumuz olmayabilir, ama son 10 yıl içinde dış borcumuz 3 kat artmış.  

Bildiğiniz üzere CHP Parti Meclisinin verdiği karar gereği güzel Sakarya’mızda Milletvekili adayları ve sıralaması Merkez Yoklaması yöntemiyle yapılacak. Aday adayı olarak Merkez yoklaması sonucunda milletvekili adayı gösterileceğime inancım tamdır. Ancak aday gösterilmesem dahi Cumhuriyet Halk Partisinin her zaman bir neferi olarak mevcut adayların çalışmalarına tüm desteğimi vereceğimden emin olunuz. Çünkü artık ülkemizde yaşananlar dikkate alındığında, aday adayı olarak sadece ben değil tüm CHP’liler olarak partimizi iktidara taşımak için hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz, belki de bu son şansımız / seçimimiz olabilir.  
Katılımlarınız ve destekleriniz için tekrar hepinize teşekkür ederim. Daha uygar, daha özgür, daha güzel günler sizlerle olsun.  

Enis Ceylan kimdir;
05 Haziran 1970’de Sapanca doğumluyum. İlk, Orta ve lise öğrenimimi muhtelif şehirlerde tamamladım. 1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliğinden mezun oldum. Evli ve iki çocuk sahibiyim.   
Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra çalışma hayatına öğretmenlikle başladım. 1995 yılında mühendis (Elopar’da) olarak çalışmaya başladım. Elopar’da geliştirdiğimiz otomobil kablo donamını kontrol ünitesi sayesinde, hatasız kablo donamını üretimi sağlanmasına katkıda bulundum. 1998 yılından beri halen Kalite Kontrol Müdürü olarak çalışmakta olduğum Transformatör Kompenentleri üretimi konusunda dünyada ilk sırada yer alan Merkezi Kocaeli’nde, Slovakya ve Hindistan’da da Fabrikaları olan toplamda 1600 kişinin çalıştığı ENPAY A.Ş. ‘de iş hayatıma devam ediyorum. ENPAY ’da Kalite Kontrol Müdürlüğü dışında yürüttüğüm diğer faaliyet alanları sırasıyla;
• 2005’de Slovakya’da ve 2010’da Hindistan’da kurulmaya başlayan fabrikaların kurulum, proses ve kalite gereksinimlerinin yerine getirilmesinin sağlamak için değişik dönemlerde yerleşik çalışanlara eğitimler verilmesini ve teknik bilgi aktarımını sağladım. • TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında iki faklı konuda Proje Yürütücülüğü yaptım.  • Müşteri teknik görüşmeleri ve yeni ürün geliştirme faaliyetleri için yurtdışı seyahatlerim oldu. (Slovakya, Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, İsveç, Finlandiya, İsviçre ve Hindistan)  

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]