CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sakarya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin görüşülmesi dolayısıyla TBMM\'nin 19 Mart\'ta toplanacak olmasına ilişkin, "Bakanlar gerçekten aklanmak istiyorsa, kendileri kürsüye çıkıp \'biz Yüce Divan\'a gidip aklanmak istiyoruz\' demeleri gerekir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Sapanca ilçesindeki bir dinlenme tesisinde yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet tarihinin, en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun" yapıldığını söyledi. Bununla ilgili fezlekelerin de TBMM\'ye geldiğine işaret eden kılıçdaroğlu, "Bakanlarla ilgili fezlekeler geldi. Bakanlar gerçekten aklanmak istiyorsa, kendileri kürsüye çıkıp \'biz Yüce Divan\'a gidip aklanmak istiyoruz\' demeleri gerekir. Parlamentonun da bu konuda duyarlı olması gerekir" diye konuştu.

Türkiye\'nin bu yükü kaldıramayacağını anlatan Kılıçdaroığlu, "İlk kez yolsuzlukların, çok büyüdüğünü ve derinleştiğini görüyoruz. İktidarın, bu konuda daha duyarlı hareket etmesi toplumu rahatlatacaktır" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş\'ın ek dosyaların geri gönderilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına ilişkin de "O konuda karar, parlamentoya aittir. Madem fezlekeler geldi, bütün dosyalarıyla beraber milletvekillerinin incelemesine açılmalı çünkü fezlekeleri okumalı milletvekilleri. Ona göre oylarını kullanabilmeli" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nden geldiği Adapazarı'nda coşkuyla karşılandı. Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden, "Ben hiçbir zaman 'Neden bu partiye oy verdiniz- vermediniz' demedim. Bu ülkede artık temiz siyaset istiyorsak adresimiz belli" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Son birkaç günden çocuklarımız hayatını kaybetti. Bunlardan birincisi sabah annesini ekmek almaya gönderdiği, bir gaz fişeğiyle yaralanan Berkin’dir. Her anne baba için çocuğu çok önemlidir. Ben Berkin için ailesini başsağlığı diledim. Aynı duyguları sadece Berkin için söylemiyorum. Burak Can için de söylüyorum. Gerçekten yüreğim yanıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Hem Burak Can için hem de Berkin için duygularımı dile getirdim. Ben ülkemi, insanımı seven birisiyim. Ben bu duyguları taşırken bir zat, 'Bununla ilgili bir şey söylemedi' diyor. Yahu insanda utanma olur. Yine bir polis memurumuz hayatını kaybetti. Ona da Allah rahmet eylesin. İstiyoruz ki hiç kimse ölmesin. İki gün önce uyardım, 'Herkes provokasyona karşı duyarlı olsun' dedim. Biz hiçbir zaman demokrasiden ödün vermeyeceğiz."

17 Aralık paralarıyla 2 milyon işsize maaş ödenirdi

Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı 17 Aralık operasyonuyla da eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden kendi cebini doldurdu. CHP iktidarından kimse kul hakkı yemeyecek. Eğer bu ülkede barış içinde yaşamak istiyorsak üreteceğiz. Bir siyasetçi halkına hesap vermeyi arzu ederse her koşulda verir. Kimse hayatından memnun değil. 17 Aralık sabahı Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı. 247 Milyar Lira. Bu parayla ne yapılabilirdi? 2 milyon 831 bin işsizimiz var, 8 yıl asgari ücretten maaş ödenirdi. 300 bin öğretmeni atayabilirdiniz. Onlara 30 yıl maaş ödeyebilirsiniz. Her emekliye 25 bin ikramiye verebilirdi. 6 GAP yapılabilirdi. 30 Marmaray yapılabilirdi. Şimdi size soruyorum. Bu yolsuzluklar karşısında söyleyecek bir şeyimiz yok mu? Kul hakkı yemek günah mı? O zaman bir şey yapacağız. Ayın 30’unda sandığa gideceğiz."

AK Parti'ye oy verenlere

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İster başınız açık ister kaplı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda nasıl berabersek yine beraber olalım. Geliri asgari ücretin altında olan bütün aileler aile sigortasını getireceğiz. Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Parayı kadının hesabına yatıracağım . CHP iktidarında çiftçiye mazot 1, 5 liradan vereceğim Kaynağı o çaldığınız 247 katrilyonu alacağım ve millete vereceğim. Türkiye çok zengin bir ülke ama bir 1 liralık işi 5 liraya yaparsanız 4 lirayı götürürsünüz. Ne diyor her yer millet her yer hizmet, onun açıklaması her yer rüşvet her yer yolsuzluk. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 52 milyon dolar götürmüş. Muammer Güler 10 seferde 10 milyon dolar götürmüş. Eğer bir içişleri bakanın oğlunu evinden bir katrilyon çıkıyorsa, 7 kasa çıkıyorsa bunu hesabı sorulacaktır. Diğer bakan Egemen Bağış, 3 seferde 1.5 milyon Dolar götürmüş. Geçen gün Eskişehir’de beni eleştiriyor. Herkes eleştirin ben saygı duyarım. Sen benim evlatlarıma helal lokma yedirmedim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin diyor. Allah söyletiyor. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi. CHP İktidar geldiğinde siyasetçinin cebi değil, vatandaşın cebi dolacak."

Daha sonra partisinin belediye başkan adaylarını sahneye çağıran Kılıçdaroğlu, beyaz güvercinleri uçurdu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da miting düzenledi. Kılıçdaroğlu mitingde yaptığı konuşmada bir gaf yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki programında büyük bir gafa imza attı. Kürsüde konuşmasına devam ederken CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ecevit Keleş’i yanına çağıran Kılıçdaroğlu, Keleş’in 30 Mart’tan sonra Kent Meydan'ının altına otopark yapacağının sözünü verdi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını yaptığı Kent Meydanı’nın altına Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2007 yılında zaten otopark yapmıştı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]