Chery'nin Temeli 2009 Başında Atılacak

Piyasadaki ünlü otomobil markaların yüzde 75’i Çin’de üretiliyor.

Chery; bütün testleri başarıyla geçmiştir.

Limanından dolayı Karasu bizim için daha önemli. Önceki gün Sakarya Valisi Hüseyin Atak’ın da aralarında bulunduğu Chery Sakarya Bayi Bülbüller Otomotiv Yönetimi’nin Tuna Tan’da verdiği iftara katılan Mermerler Yöneticileri Murat Mermer ve Oğuz Eken; “Fabrikanın Türkiye’ye kurulacağı kesinleşti. Yer konusunda ise limanın Karasu’da olması nedeniyle, fabrikanın Sakarya’ya kurmaya karar verdiklerini” söyledi.

CHERY’İ KARASU’YA KURULMALI

Chery Sakarya Bayi Bülbüller Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü ve Mahmut Bülbül’ün en sahipliğini yaptığı iftara; Sakarya Valisi Hüseyin Atak ile Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer ve Mermerler Genel Müdürü Oğuz Eken’de katıldı. Yenen yemeğin ardından bir konuşma yapan Vali Hüseyin Atak; kendisine yapılan bu davetten dolayı teşekkür ederek, “Chery’in ilimize kurulmasını arzuluyoruz. Fabrikanın Karasu’ya kurulması için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi. 

FABRİKA İÇİN LİMAN ÖNEMLİ

Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer ve Mermerler Genel Müdürü Oğuz Eken ise konuşmasında Chery’in Türkiye’ye kurulacağının kesinleştiğini dile getirerek; “Fabrika’nın Türkiye’ye kurulacağı kesin. Nereye kurulacağı ise tam belli değil. Yerin Bursa veya Kırklareli dışında liman olması nedeniyle Karasu Sakarya’ya kurulacağı kesin. Ancak, fabrikanın kurulacağı haberini alan yer sahipleri; fiyatları yüzde 300-400 civarında artması bizi oldukça üzmüştür. Fabrikanın Karasu’ya kurulmasın Bülbüller’dir. Konuyla ilgi ise bayram sonrası yapılacak Çin seyahati sonrası fabrikanın kurulacağı tarih kesinleşecek” dedi.

EN BÜYÜK MARKA

Chery’in büyük bir marka olduğunu savunan Başkan Yardımcısı Murat Mermer ve Genel Müdürü Oğuz Eken; “Biz Türkiye’ye ucuz araba değil, bir marka getirdik. Chery 2010 yılında zirveye taşınarak, Türkiye’nin en büyük otomobil markası olacaktır. Chery 2008 yılında beş model üretirken, 2009 yılında ise model sayısını 11’e yükseltecektir. Chery, en kısa zamanda Türkiye piyasasına hükmedecektir” dedi. Mermer ve Eken ayrıca, kimsenin Chery’e çamur atma hakkının olmadığını dile getirerek, Dünyadaki en iyi markalar bile Çin’de üretilmektedir” dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]