Cezaevindeki Müteahhid İçin İmza Kampanyası

Sakarya'da, bir daireyi birden fazla kişiye sattığı iddiasıyla tutuklanan bir müteahhidin serbest bırakılması için kooperatif üyeleri imza kampanyası başlattı. Üyeler, sorunun çözülmesi için müteahhidin serbest bırakılmasını istedi.

Adapazarı ilçesinde, bir kooperatifin başkanı müteahhit Nedim A., 355 üyelik kooperatife fazladan 259 üye kayıt ederek para topladığı iddiasıyla 'Zimmet' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Ardından kooperatif üyeleri, sorunun çözülmesi için çalışma başlattı.

Cezaevinden Çıkması Durumunda Mağduriyetlerini Giderme Sözü Verdi

Davası devam eden Nedim A.'nın yerine yeni başkan seçilerek geçici yönetim oluşturuldu. Ancak yeni yönetim görevi kısa sürede bıraktı. Üyelere cezaevinden mektup yazan müteahhit ise kendi hakkında şikayetlerin geri alınması ve cezaevinden çıkması durumunda herkesin mağduriyetlerini giderme sözünü verdi. Bunun üzerine kooperatif önünde toplanan üyeler cezaevinden gönderilen mektubu okuduktan sonra herkesin şikayetini geri almasını istedi.
Davacı Olanların Davalarını Geriye Almaları İstiyoruz

Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Aktürk, tüm sorunların düzelmesi için kooperatif başkanı Nedim A.'nın ilk duruşmada tahliye olmasını, işlerin başına dönmesini istedi. Burada toplanan paralarla yapılan binaların alınan arsaların hepsinin mevcut olduğunu anlatan Aktürk, şöyle konuştu: "Başkanımız mektubunda bu işe beraber başladık beraber bitireceğiz diyor. Biz kendisinin hiçbir üyesini mağdur etmeden herkesi ev sahibi yapacağına inanıyor ve güveniyoruz. Bu olayın kayyuma gitmesini istemeyen arkadaşlar şimdi kayyuma gitmesini istiyor. Biz çoğunluk olarak olayın kayyuma gitmesini istemiyoruz. Başkanımızın ilk mahkemede tahliye olması için davacı olan arkadaşlarımızın davalarını geriye almalarını talep ediyoruz. Biz üyeler olarak üzerimize düşenleri yaparsak bunların düzeleceğine inanıyorum."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]