Çevreci Orhan Kural Taraklı'yı gezdi

Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı gezi romanı yazarı ve gezgin Prof. Dr. Orhan Kural ve kulüp üyeleri Taraklı\'yı gezdi.

Taraklı’nın tarihi konaklarını, otantik dar sokaklarını, tarihi Yunuspaşa Camii ve 700 yıllık çınar ağacını gezen Kural ve kulüp üyeleri Taraklı’nın yöresel lezzetlerini de tattılar.

Taraklı Termal’in ardından Mahdumlar Köyü\'ndeki su değirmeni, Gürleyik Suyu\'nu de gezen gezi kulübü üyeleri daha sonra Karagöl Yaylası\'na çıktılar.

“Prof Dr Orhan Kural’ın Çevre Hassasiyeti”

Aynı zamanda ‘Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği’ Kurucu Başkanı ve Yeşilay Derneği Eğitmeni olan Prof Dr Orhan Kural gezi sırasında 18 yaşındaki küçük bir çocuğun sigara içtiğini görünce çocuğun cebinden sigara paketini alarak geziye eşlik eden Yeşilay Derneği Taraklı Temsilcisi Alaattin Yılmaz’dan sigara içen çocuğun, anne ve babasının konudan haberdar edilmesi ricasında bulundu.

Karagöl yaylasında orman görevlileri tarafından biyolojik çeşitlilik ve ekolojik denge için doğaya bırakılmış anıt çam ağacının kovuğunda  vatandaşlar tarafından daha önceden ateş yakılıp tahrip edildiğini ve yaylada gölet çevresinde piknik yapanların bu ağacın çıralanmış gövdesinden piknik ateşi tutuşturmak için kasıtlı şekilde ağca zarar verildiğini görünce bir müddet piknik alanında anıt ağaca zarar verenlerin faillerini aradı.

Ağaca sarılıp acısına kulak veren Kural yetkililere seslenerek anıt ağacın bir an önce tedavisinin yapılmasını istedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]