Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğaya Yem Bıraktı

Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan yabani ve kanatlı hayvanlar için dağlık kesimlere yem bıraktı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri kar yağışı nedeniyle aç kalma tehlikesi ile karşı kaşıya kalan yaban hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı Dokurcun beldesi ile Hendek ve Karapürçek ilçelerinin yüksek kesimlerine yem bıraktılar.
Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürü Nurettin Taş, yaban hayvanlarının yaşam alanlarının yerleşim merkezlerinden uzak ve daha olumsuz hava koşullarının yaşandığı yüksek yerlerde bulunduğunu belirterek, "Bu nedenle ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının en büyük sorunu olan yem ve su ihtiyaçlarını karşılanması için doğaya yem takviyesi yapılması gerekmektedir. İlimizin yüksek kesimlerinde son günlerde etkili olan kar yağışı yaban hayvanlarının beslenmesi için tehdit oluşturmaktadır.

Bu itibarla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince yaban hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı Dokurcun beldesi ile Hendek ve Karapürçek ilçelerinin yüksek kesimlerinde yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışmalarına başlanmış olup bu çalışmalar ağır kış şartları olduğu müddetçe devam edecektir.

Yoğun kış şartları nedeniyle koruma ve kontrol çalışmalarımız sıklaştırılmış olup, yöremizin özelliklerine ve kış koşullarına göre beslenme zorluğu çekmesi muhtemel kuşların, geyiklerin ve karaca gibi memeli yaban hayvanlarının yaşam alanlarına kırık buğday, yonca türü yem koyma çalışmalarımız devam etmektedir. Yöremizde yerli ve göçmen kuş olarak bulunan doğan, atmaca, kartal, çulluk, bıldırcın, keklik, sülün türleri ile su kuşlarından ördek türleri için kalori değeri yüksek kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri verilmektedir. Otobur türlerden geyik ve karaca türleri için kalori ve besi değeri yüksek bitkisel kökenli yonca, mısır ve palet yemleri verilerek hayatta kalmaları sağlanmaktadır" dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]