Çevre Projesi Başlıyor

Adapazarı Belediyesi’nin “Avrupa Birliği ve Türkiye arasında sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi” projesi önümüzdeki günlerde başlıyor. Projeyle çevrenin korunmasıyla ilgili eğitimler, fikir alışverişleri ve gençlerin çevre konusunda duyarlılıklarının arttırılması hedefleniyor.

Adapazarı Belediyesi’nin Avrupa Birliği hibe programları çerçevesinde çevre bilincinin, geliştirilmesi, korunması, gençlerin bilgi ve iletişimlerinin gelişmesi amacıyla geliştirdiği projenin onaylanmasıyla çalışmalar başlatılıyor. Belediye’de oluşturulan Proje Geliştirme Merkezi tarafından yürütülecek çalışmalarda toplantılar, seminerler, yarışmalar ve eğitim gezileri gerçekleştirilecek.

16 ay içerisinde tamamlanacak projede örnek model olarak da güneş panelleriyle aydınlanma ve biogaz sistemlerinin yapılabilir ve kullanılabilirliği anlatılacak. Proje ekibi ilk olarak Adapazarı Belediye çalışanlarına projenin içeriği hakkında bilgi verdi. Meclis salonundaki bilgilendirmenin ardından oluşturacakları programla tüm şehirde bilgi paylaşımına başlayacaklarını belirttiler. Ekip, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm’ün koordinatörlüğünde şu isimlerden oluşuyor: Proje Sorumlusu Nigar Bal, Proje Danışmanı Semiha Ahmet, Proje İdari Asistanı Aslı Cevahir Arabacı ve Proje Finans Konuları Pınar Boyacılar.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]