Çevre mühendisliği masaya yatırıldı

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisleri Bölümü\'nde,  Sakarya kamu ve özel sektör çevre mühendisi çalıştıran işverenleri ile Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları katılımıyla,  Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunları gerçekleşen toplantı ile bir araya geldi.

Toplantıya Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr.Saim Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Nurtaç Öz, Yrd. Doç. Dr Gülgün Dede, Yrd. Doç Dr. Hulisi Dede, SASKİ Deşarj Kontrol ve Ruhsat Şube Müdürü Hatice Çömlekçioğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Bal, Sakarya\'nın köklü mühendislik firmalarından Nuhoğlu Mühendislik firmasının sahibi Nusret Nuhoğlu ve özel teşebbüs temsilcileri ve çalışanları katıldı.

Toplantı Sakarya’da çeşitli firma üst yöneticilerinin konuşmaları ile başladı. Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr.Saim Özdemir\'in fakülte çalışmalarını anlatan sunumunun ardından, staj yapan çevre mühendisi öğrencileri ile çevre mühendisleri yaşadıkları tecrübeleri paylaştılar.

Yapılan toplantıda, akademik çevrenin, iş dünyasındaki yöneticilerin ve öğrencilerin karşılıklı beklentileri görüşüldü. Sektörde öncü firmalardan arıtma tesisi projelendirme esnasında gönüllü ve başarılı olan öğrencilerle beraber çalışılacağı vaadi alındı. Staj esnasında teorik bilgilerin pratikleştirilmesinde ve ezberlerin bozulmasında işverenle ile üniversitenin ortak yapabilecekleri görüşüldü.  Çok yönlü eğitim programı sürecinden geçen çevre mühendisi öğrencilerinin iş hayatına atılmadan önce çalışmak istedikleri alanları  seçip kendilerini o konuda geliştirmeleri gerektiği üzerinde konuşuldu.Toplantıya katılan katılımcılar fakültede eğitim alan öğrencilerin branşlaşması hususunun öncelikli sorun olarak ele alınmasına dikkat çektiler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]