Çevre duyarlılığını artırmak için etkinlik düzenlediler

Çevreyi duyarlılığını artırmak amacıyla Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri LİBAP kapsamında atık malzeme defilesinin yanı sıra tiyatro ve ağaç dikimi etkinliği ile konferans düzenledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi Bölümü öğrencileri çevre duyarlılığını artırmak, doğanın korunması için farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Sakarya Üniversitesi Lisans Bilimsel Araştırma Programı (LİBAP) kapsamında “Hayatı Kirletme” adlı proje kapsamında atık malzemelerden defile organizasyonu gerçekleştiren öğretmen adayları geçen hafta içerisinde tiyatro ve ağaç dikimi ile bir de konferans düzenledi. SAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nesrin Akıncı Çötok’un koordinatörü olduğu ve Battal Şahbaz, Büşra Altun, Ezgi Gökgün, Meryem Demir, Tarık Bulut tarafından gerçekleştirilen proje etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Hendek ilçesinde bulunan Noksel ile Yeşilvadi ilkokullarında ana sınıfı ve birinci sınıflara yönelik düzenlenen tiyatro oyununda minik öğrencilere kişisel temizlik, çevre temizliği, bez torba kullanılması ve enerji tasarrufu konuları sahnelenen mini tiyatro oyunu ve bir sunumla anlatıldı. Sakarya’nın önemli tiyatrocularından Osman Doğukan Aybars’ın sahnelediği “Çöplük adam” oyununu ilgiyle izleyen miniklere boyama kitabı hediye edildi. Aybars ayrıca son günlerdeki çocuk kaçırılma ve kaybolma olaylarına da tiyatro oyununda yer vererek minik öğrencilere bu konuda faydalı bilgiler verdi. Oyun sonunda beğenilerini alkışları ve sordukları sorularla dile getiren öğrenciler “Çevremizi koruyacağız” mesajı verdi.

Projeyi gerçekleştiren genç öğretmen adaylarından Battal Şahbaz, Büşra Altun, Ezgi Gökgün, Meryem Demir ve Tarık Bulut “Hayatı Kirletme” etkinliklerine destek veren herkese teşekkür etti. Ekip üyeleri, “6 Mayıs 2014’de etkinlikler başladı. 12 Mayıs’ta sona erdi. Amacımız çevre duyarlılığını artırmaktı. Bu kapsamda ilkokul öğrencilerine yönelik bu bilinci kazandırmak için eğitsel oyunları seçtik. Tiyatro sahnelendi. Daha sonra bunu uygulamaya dökmek için fidan dikimi etkinliğimiz oldu. Boyama kitapları dağıtıldı. Yine ileride öğretmenlik mesleğini seçecek öğrencilere atandıklarında kullanabilecekleri materyalleri göstermek, doğayı korumayı daha iyi nasıl anlatacakları konusunda yardımcı olabilmek ve herkes için farkındalık oluşturmak amacıyla atık malzemelerden defile düzenlendi. Son olarak da bir konferans programı oldu” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]