Cevat Ayhan Fen Lisesi'nde bilim şöleni

Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesinde düzenlenen Tübitak Bilim Fuarı, muhteşem bir bilim kültür ve sanat şöleni olarak gerçekleşti.

Bilim fuarı için 108 öğrencinin hazırladığı 44 proje sergiye çıktı. Fizik, kimya, biyoloji, metematik, geometri, tarih, coğrafya, felsefe, dil bilim, müzik, resim gibi dallarda 21 danışman öğretmenin rehberlik ettiği projeler, somut ürünleri ortaya koymuş olmaları ve öğrencilerin çeşitli materyalleri kullanarak yaptığı harika sunumlarla ziyaretçilerden tam not aldı.

Okul bahçesinde kurulan stantlar, çadır ve sergi alanlarında gerçekleştirilen fuarı çevre okulların yanı sıra beş ortaokulun öğrencileri de ziyarete geldi. Ziyaretçi öğrencilere Okul bahçesinde kurulan bir bölümde döner-ayran ikram edildi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaettin Dişli’nin yaptığı konuşma ve kestiği kurdele ile açılışı yapılan fuarda ayrıca öğrencilerin yıl içinde resim atölyesinde yaptıkları resimler de görücüye çıktı.

Fuarın en çok dikkat çeken projelerinden biri ise bir gurup öğrencinin okulun ve pansiyonun çeşitli bölümlerinde çektiği bir film oldu. Matrix ve felsefe adlı projede, matrix ve benzeri filmlerin aksiyon filmi olmanın ötesinde senaryo altyapısına ve seyirciye arka planda verilmek istenen mesajlara dikkat etmenin önemine işaret edildi. 30 dakikalık Matrixsfl adlı filmde orijinal filmin bazı sahneleri öğrenciler tarafından canlandırıldı. Film Okul bahçesinde kurulan çadırda bütün ziyaretçilerin seyrine sunuldu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]