Çeşmelerden çamurlu su akıyor!

Kaynarca ilçesine bağlı Büyükyanık Mahallesi sakinleri, musluklarından çamurlu su aktığını ileri sürdü.

Mahalle sakinlerinden Maksut Demiray, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karasu Çamdağ Su Grubu’ndan içme suyu sağlanan mahallede bir haftadır kesinti yaşandığını söyledi.

Çamurlu suyu kaymakama götürdü


Evindeki musluktan doldurduğu 5 litrelik bulanık suyu alarak Kaymakam Huriye Küpeli Kan ve İlçe Sağlık Müdürü\'yle görüştüğünü anlatan Demiray, "Büyükyanık, Kaynarca’nın en büyük köyü. Suyumuz Çamdağ’dan geliyor. Günlerdir susuzluk çektik. Sular geldi, şimdi de çamur gibi akıyor. Mutfağımdan doldurduğum suyu önce kaymakamımıza, sonra İlçe Sağlık Müdürü Tuba Yıldız’a götürdüm. Kaymakam Hanım, Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileriyle görüştü. Suyun Çamdağ’da kaynağından kirlendiği ve bir hafta içinde yapmanın mümkün olabileceği söylendi” diye konuştu.

Büyükyanık Mahallesi’nde kahvehane işleten Mustafa Yılmaz da suyun çamurlu akması nedeniyle hazır su stoku yaptığını belirterek, “Müşterimize bu sudan çay yapmamız mümkün olmadığı için hazır su kullanıyoruz” dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Yıldız da numunelerin inceleceğini ve gereken önlemlerin alınacağını kaydetti.

Öte yandan, çok sayıda tavuk çiftliğinin bulunduğu bölgede entegre tavuk firmalarının üreticilere tavuk ölümlerine karşı suyu ilaçlamalarını önerdikleri öğrenildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]