Cenazeyi Beklettiler

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden 79 yaşındaki kadının cenazesinin, hastane masraflarını hesaplamadaki gecikmeden dolayı bekletildiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, bir süredir bağırsak kanseri tedavisi gören Ayşe Zor (79), geçen Cumartesi günü evinde fenalaştı. Zor, yakınları tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yapılan muayene sonrası yaşlı kadın genel cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Bu sabaha karşı durumu ağırlaşan Zor, genel cerrahi servisinden yoğun bakıma sevk edilirken saat 04:30 sularında öldü. Sosyal güvencesi bulunmayan yaşlı kadının cenazesini almak isteyen yakınlarına, hastane yetkililerince tedavi masraflarının hesaplanması için tıbbi sekreterlerin beklenmesi gerektiği bildirildi. Tıbbi sekreterlerin gelmesi için mesai saatini bekleyen cenaze sahipleri, bu kez de hesaplamalar yapılamadığı için saatlerce beklemek zorunda kaldı. Tedavi masraflarını ödemek için bir kişinin hastanede kalması üzerine cenaze teslim alınarak ambulansla köye götürüldü.


Ölen yaşlı kadının yeğeni Fuat Zor (24), CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi giderleri hesaplanamadığından dolayı cenazelerini saatlerce alamadıklarını iddia etti. Kendilerini hastanede rehin kalmış gibi hissettiklerini belirten Zor, sorumlular hakkında şikayette bulunacağını ifade etti. Zor, "Babaannemi sabaha karşı kaybettik. Sosyal güvencesi bulunmadığı için biz tedavi giderlerini ödeyip cenazemizi almak istedik. Ancak hesaplamayı yapamadılar. Bunun üzerine tedavi giderlerinin hesaplanması için tıbbi sekreterleri beklememiz gerektiği söylendi. Biz de mesai saatine kadar bekledik. Tıbbi sekreterler geldiğinde de hesaplamalar bir türlü yapılamadı. Parayı ödeyip cenazemizi almak istedik. Buna rağmen hesaplama yapılamadığından cenazemizi çıkartamadık. Daha sonra ben masrafları ödemek ve işlemleri tamamlamak için hastanede kaldım. Bu şekilde cenazemizi saat 10:00 sularında alarak belediyenin ambulansıyla köye gönderdik" dedi.

Yaşananları üzüntü verici ve ayıp bulduğunu kaydeden Zor, şunları söyledi: "Hesap çıkaramadılar diye bu duruma düştük. Kendimi rehin kalmış gibi hissettim. Sonunda 283 YTL masrafı ödeyerek işlemleri tamamladım. Böyle saçmalık olmaz. Tamamen bir rezalet. Sorumlular hakkında şikayette bulunacağım" dedi.

Sorunun iletişim eksikliğinden kaynaklandığını bildiren hastane yetkilileri, olayda ihmali bulunan tıbbi sekreter hakkında gerekli incelemenin başlatıldığını belirtti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]