Cemil Meriç Lisesi, Edirne'den dereceyle döndü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu sene ilk defa düzenlenen "Hayallerini Sahneye Taşı" isimli skeç yarışmasının bölge finali Edirne'de yapıldı.

İlimizi, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri'nden oluşan "Tehlikeli Kumpanya" ekibi "Antika Hikayeler" skeci ile temsil etti. İl seçmelerinde birinci olarak ilimizi bölge finalinde temsil etmeye hak kazanan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri skeçleri ile Edirne'de de adından övgüyle söz ettirdi.

Farklı romanlardaki karakterlerin bir antikacıda karşılaşması ve muhabbet etmelerini konu alan oyunun yönetmenliğini okulun 9. sınıf öğrencilerinden Beyza Kuzhan, danışmanlığını ise okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni  Ercan Yılmaz yaptı.

Marmara Bölgesi'ndeki her şehri temsil eden birer ekibin yarıştığı yarışmada Sakarya'yı temsil eden Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, bölge ikincisi olarak bir başarıya daha imza attı. Ödülü ilimiz ve okulu adına  oyunun yazarı da olan Beyza Kuzhan aldı.

CMSBL Müdür Başyardımcısı  Savaş Kanbur’un başkanlığındaki kafilede Sakarya Gençlik Merkezi'nden gençlik lideri Muhittin Öztopaloğlu ve Habibe Özge Yazılı da bulundu.

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu, ulusal bir yarışmada daha öğrencilerinin bölge ikincisi olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin, yarıştığı her alanda zirveyi hedeflediğini ifade etti.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]