Cem Uzan'a Çiftlik Baskını Davasında 6 Yıl Hapis!

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a bir hapis kararı da çiftlik baskını davasından geldi.

2004 yılında Sakarya'nın Pamukova ilçesine bağlı Bakacak köyünde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF') tarafından el konan çiftliğe 20 adamıyla birlikte baskın düzenledikleri iddiasıyla açılan davada Cem Uzan 'hürriyeti tahdit suçunu işlemeye azmettirmekten 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkındaki tutuklama ve hapis cezalarının ardından gittiği Fransa'dan siyasi sığınma hakkı talep eden ve hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Cem Uzan ile 20 adamının yargılandığı çiftlik baskını davası sonuçlandı.

Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya TMSF ve Cem Uzan'ın avukatları katıldı.

Uzan'ın avukatları, reddi hakim talebinde bulunarak savunma için ek süre talep etti. Avukatların taleplerini reddeden hakim, Cem Uzan'a 'hürriyeti tahdit suçuna azmettirmek'ten 3 güvenlik görevlisi için ayrı ayrı 2'şer yıl olmak üzere toplam 6 yıl hapis cezası verdi. 'Hürriyetten yoksun bırakma' suçundan yargılanan Uzan'ın adamları Vasıf S.Ç., Saldıray E., Necati A., Haydar G., Adem M., Kerim Ö., Mustafa K., Güner C., Seit A.M., Gökhan A., Namık Ö., Taner K., Gökhan A., Mutluay P., Sezgin A., Birol T., Rüstem K., Tacettin P., Selahattin T. ve İskender Y. 3 güvenlik görevlisi için ayrı ayrı 1 yıl 1 ay 10 gün olmak üzere toplam 3'er yıl 4 'er ay hapis ve 488'er TL para cezası aldı. Uzan'ın adamlarına verilen ceza, mahkemedeki iyi halleri ve bir daha suç işlemeyecekleri kanaati oluştuğu gerekçesiyle ertelendi.

Cem Uzan, beraberindeki 20 adamı ile birlikte 2004 yılında TMSF'nin kontrolünde olan çiftliğe baskın düzenleyerek 3 güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdiği ileri sürülmüştü.

Baskında çiftlik evinin duvarının delinerek gizli bölmeden değerli eşya alındığı iddia edilmişti. Bir süre önce Cem Uzan ve bir çalışanına, orman arazisini işgal ettikleri gerekçesiyle Pamukova Sulh Hukuk Mahkemesi'nce 1 yıl 8'er ay hapis cezası verilmişti.

Cem Uzan hakkında son olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce üçüncü kez gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]