Cem Hatunoğlu'ndan İş Vaadi

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cem Hatunoğlu, Sakarya'nın nüfusunun artması nedeniyle büyükşehir belediyesinin bir üst gruba alınması gerektiğini belirterek, "Bu sayede Büyükşehir Belediyesi'ne 344 yeni sürekli işçi ve 626 yeni memur alınabilir "dedi.

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cem Hatunoğlu, projelerini açıklamaya devam ediyor. Hatunoğlu işsizlikle ilgili açıklamasında, "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmeliği var. Bu belediyeler hukuki durumları ve hizmet özelliklerine göre altı ana gruba ayrılmıştır. Bu gruplardan (A) Grubu, büyükşehir belediyeleri için olup kendi içinde nüfusa göre 5 gruba ayrılır. Buna göre Sakarya Büyükşehir, Erzurum ve Samsun Büyükşehirleriyle birlikte nüfusu 0-499.999 kişi aralığında olan 1. Grupta gösterilmiştir. Bu sınıfa sokulurken de Sakarya Büyükşehir sınırlarının nüfusu 428,156 olarak verilmiştir. Ancak son yapılan adrese dayalı nüfus sayım sistemine göre Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin nüfusu 517,000 kişi olup 499,999 sınırını aşmıştır.

Bu durumda aynı yönetmeliğin "yeni nüfus sayımı sebepleriyle nüfuslarının değişmesi hallerinde belediyelerin yeni alt grupları yılda bir defa, İçişleri Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı tarafından müştereken tespit ve ilan edilir" ibaresinden hareketle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nüfusu itibarıyla bir üst kademeye geçmesi gerekmekte ve 500,000-999,999 kişi aralığına yükselmektedir. Bu nüfus aralığında yer alan belediyeler ise Eskişehir, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Mersin, Konya, Gaziantep'ten oluşan 7 ildir. Bu illerden Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Nüfusu da 503,752 kişi olarak gösterilmiştir ki Sakarya Büyükşehir Belediye nüfusundan düşüktür. Buna rağmen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bir üst kadroyu uygulamaktadır. İlk bakışta önemsiz bir ayrıntıymış gibi görünen bu husus aslında Sakarya'da gerek sağlanacak belediye hizmetlerinin kalitesini ve gerekse istihdamı önemli bir biçimde etkilemektedir" dedi.

Hatunoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Memur kadroları toplamı 874 kişiden 1500 kişiye çıkarılabilecek. Sürekli işçi kadroları ise 481 kişiden 825 kişiye çıkarılabilecektir. Özetle bu şu demektir. Büyükşehir Belediyesi'ne 344 yeni sürekli işçi ve 626 yeni memur olmak üzere toplam 970 kişi daha ihtiyaç halinde alınabilecektir. Bu 970 ailenin ve dolayısı ile ortalama 2900 ile 3900 kişinin evine ekmek girmesi demektir" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]