Çelik: "Provokasyona karşı geri adım yok"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, çözüm sürecinin, içerisinde zerre kadar yabancı tefekkür kırıntısı olmayan yüzde yüz milletin değerleriyle oluşturulmuş yerli bir süreç olduğunu söyledi. Çelik, hükümetin ülkeye barış getirmek için her türlü provokasyona karşı asla geri adım atmayacağını belirtti.

Partisinin Sakarya İl Teşkilatı tarafından Adapazarı Kültür Merkezi\'nde düzenlenen \'Çözüm Süreci Konferansı\'nda konuşan Çelik, çözüm sürecinde milletin üzerine, milletin vasfı üzerine, devletin niteliği üzerine pazarlığın olmadığını vurguladı. Bir takım muhalefet partilerinin provokasyonlarına, kara propagandalarına ve eski Türkiye\'nin köhnemiş alışkanlıklarına da taviz vermeyeceklerini kaydeden Çelik, "Türkiye\'de herkesin kimliği hür olacak. Herkesin ana dili hür olacak. Herkes kendi kimliğini, tarihsel mirasını koruma konusunda hak ve hürriyet sahibi olacak. Ama biz bunun içerisinde tek ve büyük bir millet olarak tarihteki yolumuzu yürümeye devam edeceğiz." dedi.

Çözüm sürecinin manevi mülkiyetinin millete ait olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti: "Çözüm süreci içerisinde zerre kadar yabancı tefekkür kırıntısı olmayan, yüzde yüz bu milletin değerleriyle oluşturulmuş yerli bir süreçtir. Bu çözüm sürecinin manevi mülkiyeti millete aittir. Biz bu millet adına, bu ülke içerisinde demokrasimizi, hukuk devletimizi, ekonomimizi tehdit eden silahlı unsurların yurt dışına çıkartılması için Türkiye\'nin demokrasisinin gücüyle, Türkiye\'nin tarihsel mirasının gücüyle, milletimizin büyük bir millet olmakla getirdiği o tarihsel deneyim ışığında bu süreci hep beraber yürütüyoruz. Aramıza ister devletin içindeki çetelerden girsin, ister terör örgütünden girsin bu fitne gruplarını tasfiye edeceğiz. Yeniden helalleşeceğiz ve yeniden kaynaşacağız. AK Parti ne istiyor? AK Parti bu ülkenin çocukları arasında yeniden kaynaşma olsun, yeniden helalleşme olsun, kardeşlik yeniden hâkim olsun istiyor."

"Devletin niteliği üzerine, milletin vasfı üzerine bir pazarlık yoktur." diyen Çelik, "Bugün siyaset adına, küçük siyasi hesaplar adına bu çözüm sürecini sabote etmeye kalkan, üstelik dışarıda en az 5 devlet, bu çözüm süreci sabote olsun da Türkiye Cumhuriyeti devleti tökezlesin, dış politikayla uğraşacağı, ekonomisini büyüteceği, demokrasisini büyüteceği yerde enerjisini bu soruna harcasın diye beklerken ya da bazı devletler tarafından Türkiye\'nin çözüm sürecine karşı pusu kurulduğuna dair bu kadar analiz çıkarken içimizden birileri çıkar da üstelik muhalefet partisi sıfatını taşırken bu sorumsuzluğu yaparsa işte bunları tarih yazıyor. Millet kaydediyor. Bizim yaptığımız iş ahlaki ise yaptığımız iş meşruysa, milletin çizdiği sınırlar içerisinde kalıyorsa biz hiç bir riski almaktan korkmayız. Herkes şunu bilsin; hükümet bu ülkeye barış getirmek için her türlü provokasyona karşı asla geri adım atmayacaktır. Biz ne bu ülkedeki kimlikleri radikalleştirerek millet içinde yeni milletler çıkarmaya çalışan, millet içerisinde millet adacıkları çıkartmaya çalışan siyasetlere ne taviz vereceğiz ne de tekiz, bir ve bütünüz diyerek, tekliğin, birliğin ve bütünlüğün hakkını veremeyen, başka kimlikleri yasaklayan başka dilleri yasaklayan, vatandaşlarımızın bir kısmı üzerindeki zulmü görmezlikten gelen o tür siyasetlere taviz vereceğiz." diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]