Çelik isale hattında tünel açılıyor

Sapanca Gölü’nden şehre içme suyu transferini gerçekleştirecek olan çelik isale hattının çalışmaları sürüyor.

Projenin geldiği aşama hakkında bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Çelik isale hattının tamamlanmasıyla şehirde genel su kesintileri sona erecek. Yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki hattın 9 kilometrelik bölümü tamamlandı. Hattın geçeceği güzergahta 453 metre uzunluğunda bir de tünel inşa ediyoruz. Şu ana kadar tünelin 50 metrelik bölümü açıldı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından başlatılan, Sapanca Gölü’nden şehre içme suyu transferini gerçekleştirecek olan çelik isale hattının çalışmaları sürüyor. Çelik isale hattının daha önce inşa edilen üç hattan farklı bir güzergahta inşa edildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere bugüne kadar üç isale hattı inşa edilmiş ancak eski oluşları sebebiyle zaman zaman bir isale hattı patlağı sorunu yaşanıyordu. Bu sorunun kesin bir çözüme kavuşturulması için çalışmalarına başladığımız çelik isale hattı projesinde 9 bin metreyi tamamladık” diye konuştu.

Çelik hatta yeni güzergah

Güzergâhın değiştiğini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki bu hattı, önceki güzergâhlardan farklı bir bölgede inşa ediyoruz. Bugüne kadar yapılan hatlar Esentepe üzerinden Maltepe içme suyu arıtma tesislerine ulaşıyordu. Çelik İsale Hattı ise Sakarya Üniversitesi\'nin arkasından, Hızırilyas’ta bulunan Su Yönetim Merkezimize ulaşacak. Yeni güzergah ile önceki güzergahlarda yaşanan isale patlakları yaşanmayacak. Çelik isale hattını tamamladıktan sonra inşallah şehrimize sadece bu hattan su vereceğiz” şeklinde konuştu.

Depreme dayanıklı

Projede kapsamında 453 metre uzunluğunda tünel inşa edildiğini de ifade eden Toçoğlu, “Tünel çalışmalarımız da hızla sürüyor. Şimdiye kadar tünelin yaklaşık 50 metrelik bölümünü tamamladık. Çelik borulardan inşa edilen bu hat, depreme karşı dayanıklı olacak. Bu çalışmamızı yaz aylarında tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]