Çardak: "Bu meslekte evladımı kaybettim"

28 yıl sonra Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık koltuğuna oturan SGC eski Başkanı Necdet Çardak, Tercuman büroda çalışan 17 yaşındaki oğlunu nasıl kaybettiğini anlatırken duygulu anlar yaşandı.

Bölgesel Sayfa

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Nadir Latif İslam’dan sonra eski Başkan Necdet Çardak’ı da toplantıya konuk etti. 1972-1986 yılları arasında SGC Başkanlığı yapan Necdet Çardak, Sakarya’ya gelişini, Tercüman Gazetesi’nin 1 milyon sattığı yıllarda Sakarya’da büro şefi olarak getirdikleri yenilikleri anlattı. İlk bölgesel sayfa çalışmasını Tercüman’da başlattıklarını belirten Çardak “Ulusal gazetelerde ilk kez yerel haberler için özel sayfa ayıran Tercüman’dır. Bunu da ilk öneren benim” dedi.

Mesleğinizi sevin

Tercüman’da çalışırken bir oğlunu bu meslekte kaybettiğini anlatan Çardak “Oğlum Oğuz Çardak 17 yaşındaydı. Yaz aylarında büroda işlere yardım ediyordu. Bir yaz günü bir habere motosikletle giderken kamyonun altında kaldı. Onun vefat haberini de vermek bize düştü. Onu hiç unutamıyorum” dedi. Eski Emniyet Müdürleri’nden Şükrü Yetimoğlu’yla bir tartışmaları sonrası 2 ay hapis cezası aldığını da anlatan Çardak Sakarya’da yerel basının güçlenmesi için çaba sarfettiklerini söyledi. Geçmişte meslekte çalışanların birbirleriyle mesleki işbirliği içinde olduklarını belirten Çardak genç gazetecilere “ mesleğinizi sevin” çağrısı yaptı.

Sizlere minnettarız

SGC’nin kendisini davetinden büyük onur duyduğunu belirten Çardak “ Çok mutlu oldum. Yıllarca yönetiminde bulunduğum SGC’nin bugün bulunduğu merkez de beni mutlu ediyor. Tüm SGC Yönetimini kutluyorum” dedi. Eski Başkan Necdet Çardak’a Sakarya basınına ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı katkılar nedeniyle bir teşekkür plaketi veren SGC Başkanı Sezai Matur ise “ Büyüklerimiz başımızın tacı. Sizlerin tecrübeleri bizim yolumuzu aydınlatacak en büyük fener. Sizleri ağırlamak bizim için onur. Sizlere minnettarız” şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]