Canlı Yayında İstifa!

Yenikent Güneşspor Kulübü Başkanı ve ASKF başkan adayı Sinan Panta'nın Hür Fm'de Hülya Sürücü'nün hazırlayıp sunduğu Detay Programında sarfettiği sözler genel sekreter Alaaddin Konuklar'ın istifasına yol açtı.

Canlı yayın programı devam ederken, radyoyu telefonla arayan Alaaddin Konuklar, genel sekreterlik görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kulüp antrenörlüğünden istifa eden oğlu Ercan Konuklar başta olmak üzere, bir çok konuda Sinan Panta'nın sarfettiği sözlere tepki gösteren genel sekreter Alaaddin Konuklar istifasını şu cümlelerle dile getirdi:

“Sayın Panta genel sekreterin herşeyden sorumlu olduğunu ifade etti. Ama son dönemlerde Sayın Panta mali konularda herhangi bilgi vermemiştir. Örneğin 2008 yılı gelir giderleri ile ilgili bizi bilgilendirmemiştir. Öyle tahmin ediyorum ki bu konu denetlemeye tabi tutulacaktır. Genel sekreter olarak hiçbir yasal sorumluluğu kabul etmiyorum. İstifa etmemem etik olmazdı. Genel sekreterlik görevimden istifa ediyorum. Bazı şeyler çok yakında açığa çıkacaktır. Sayın Panta'ya kırgınım. Bundan sonra onunla hiçbir yerde ve konumda birlikte olmayacağım”.

Canlı yayında Alaaddin Konuklar'ın sözlerini yorumlayan Kulüp Başkanı Sinan Panta da “Sayın Alaaddin Konuklar isterse istifa edebilir. Ben kendisiyle 10 yıldır beraberim. 10 yılda herhangi bir sorun olmadı da şimdi mi sorun çıkıyor? Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

Öte yandan canlı yayını arayarak istifa ettiğini açıklayan genel sekreter Alaaddin Konuklar'ın yayın sonrasında, kulübe giderek istifa dilekçesini resmen verdiği öğrenildi.

ÇOLUK ÇOCUĞA PABUÇ BIRAKMAM!

Yenikent Güneşspor Kulübü başkanı ve ASKF başkan adayı Sinan Panta, antrenörlerin toplu istifalarına ilişkin kendilerine resmi bir yazı ulaşmadığını öne sürerek, “İstifa etmek profesyonelliğe yakışmaz. Etik değildir. Bu olay kulübü yarı yolda bırakmaktır” dedi.

Panta, kendisi ile ilgili ortaya atılan iddialara da tek tek yanıt verdi.

KARAR DEFTERİNE TEK BAŞIMA İMZA ATMAM

Sinan Panta karar defterini kimsenin görüşü ve imzası olmadan kendi başına imzaladığı yolundaki iddiaya da canlı yayında şu yanıtı verdi:

“Öncelikle istifalara ilişkin elimizde herhangi bir resmi dilekçe yoktur. Sadece Ahmet Baştar bana gerekçe göstermeden kısa bir dilekçe yazıp vermiştir. Kimsenin kararını almadan karar defterine imza atmam. 10 yıldır bayan futboluna hizmet ediyorum. Yine 10 yıldır cebimden para harcıyorum. Sinan Panta 10 yıldır bu kulübün malzemelerini yıkıyor. Lisans çıkarıyor, milli takıma futbolcu gönderiyor da, karar defterine kafasına göre mi imza atacak? Çoluk çocuğa papuç bırakmam. Onlar etik olarak yanlış yaptı. İstifaları profesyonelliğe sığmaz.

ONLAR BASIN ÖNÜNDE İSTİFA ETTİ

Sinan Panta, Hülya Sürücü ile Detay Programında antrenörlerin basın önünde istifa ettiklerini öne sürdü.

Panta, “Demokratik ortamlarda herkes istifa edebilir. Bu, cesarettir ve onurlu bir davranıştır. Ben de ASKF genel sekreterliğinden istifa ettim, ama hiçbir zaman orada yaşadıklarımı ne kamuoyuna açıkladım ne de polemik konusu yaptım. İstifanın da onuru vardır. Çamur at izi kalsın mantığıyla istifa etmek hoş değil. Bayan futbolcular istifadan rahatsız değiller. Hocalarımızı geri istiyoruz demediler. Teknik heyetin aldığı kararı kulüp yöneticisinin çürütmesi sözkonusu olamaz. Biz kulübü teknik heyete ve genel kaptana teslim ettik, ama onlar istifa ederek kulübü yarı yolda bıraktılar. İstifa eden hocaları ben bu kulübe getirdim. Herkes profesyonelliği öğrenecek. Onlar da öğrenecek”

İMZA SAHTECİLİĞİNE İLİŞKİN BELGE SUNDULAR

Bu arada istifa eden futbol şube sorumlusu Ahmet Baştar tarafından canlı yayın sırasında program sunucusu Hülya Sürücü'ye resmi belge örnekleri de ulaştırıldı.

Panta'nın imza sahteciliği yaptığı, yöneticilerin imzalarını taklit ederek karar defterlerini imzaladığına ilişkin radyoya gönderilen noter tasdikli yazılara Sinan Panta'dan da yalanlama geldi. Panta “İmza sahteciliği iddialarını kabul etmiyorum”dedi.

Sinan Panta şöyle devam etti:

“Yönetimin verdiği sözler, vaadler vardır. Kulüp başkanının, birşeyler aksıyorsa hocalarından kalite isteme hakkı vardır. Ben bu kulübe 150 milyar para harcıyorsam hesap sormaya da hakkım vardır”.

Öte yandan Ercan Konuklar'ın Trabzonspor maçı öncesinde istifa etmesini eleştiren Panta, “Trabzon maçı onun en büyük maçı idi. Ercan Konuklar istifa ederek Sinan Panta'yı değil, 24 bayan futbolcuyu yarı yolda bıraktı. Eğer ben Hocayı kovmuş olsaydım, 24 futbolcu, hocalarıyla giderdi, ben de Trabzon'a gidemezdim” şeklinde konuştu.

SORUMLU KAMA VE ARSLAN

Yenikent Güneşspor Kulübü Başkanı ve ASKF başkan adayı Sinan Panta, ASKF'nin sınıfta kalmasının ve yaşanan fikstür rezaletinin sorumlusunun ASKF Başkanı Hüseyin Kama ve İl Temsilcisi Ali Arslan olduğunu ima etti.

Sinan Panta Hür Fm'de Hülya Sürücü'nün hazırlayıp sunduğu Detay Programında ASKF Başkanlığına neden aday olma gereği duyduğunu şöyle açıkladı:

“Sakarya'da Amatör sporlarda artık bazı olaylar değişmeli. Kendi projelerimle başkanlığa adayım. Sakarya'da amatör spora hizmet etmek amacıyla başkanlığa adayım. Bir sentetik çim sahamız bile yok. Sakarya'da amatöre talibim. Kavga etmek için bu göreve talip değilim

Hülya Sürücü'nün “Futbol İl temsilciliğinden alınmanızın aday olmanıza etkisi oldu mu? şeklindeki soruyu da şöyle cevaplandırdı:

“Kırgınlık falan aday olmama etken olmadı, olamaz. Herşey kuralına uygun olarak sona ermeli. Kavgaya gerek yok. Karalamalarla bir yere varılamaz. Bu olay aramızda halledilebilecek bir olaydı. Sinan Panta fazla gündem olmuş olabilir. Bırakın da olsun. Çünkü Sinan Panta futbola hizmet etti. Adam gibi hizmet etti ve başkanlığa aday olmayı da haketti. İl Temsilciliğinden Hüseyin Kama ile kişisel problemlerimden dolayı istifa ettim. Ondan sonra Kama hakkında tek kelime bile söylemedim”

FUTBOL SAKARYA'DA SINIFTA KALDI

“ASKF sınıfta kaldı ve fikstür rezaleti yüzünden tüm Türkiye'ye kendimizi güldürdük. Lig bitmeden şampiyon belli olursa, ortada bir hata vardır. Futbol Sakarya'da sınıfta kalmıştır. Hatanın sorumluları bellidir” diyen Panta, Hülya Sürücü'nün “sorumlular kim size göre? Yaşananlardan ASKF başkanı Hüseyin Kama ve il temsilcisi Ali Arslan sorumlu diyebiliyor musunuz?” şeklindeki sorusuna da “Hata da bellidir, hatayı yapan da bellidir” diyerek üstü kapalı “evet” yanıtını verdi.

Sinan Panta “Sakarya'daki ASKF yöneticileri ve delegeleri 13 yılı iyi değerlendirsinler. Ben bu göreve talibim. Beni seçerlerse en iyi hizmeti yapacağım. Tüm kulüplerimiz artık Sinan Panta ile değişime ortak olsunlar. Sakarya'nın spordaki yeni yüzü değişmeli” şeklinde konuştu.

İSTİFA ET” DEMEK HAKARET OLUR

Panta “Takımı antrenör olarak devraldığınızda takım ligde liderdi. Peki şampiyonluk gelmezse istifa etmeyi düşünür müsünüz?” şeklindeki soruyu da “Ben bu kulübün herşeyiyim. Yeri geldi malzemecisi oldum, yeri geldi yöneticisi oldum, istifa et demeyi hakaret kabul ederim” dedi.

Sinan Panta son olarak Nijeryalı Ebi Onome'ye ödenen transfer ücretine tepki gösterilmesine ilişkin soruyu yanıtlarken, “Onome'nin transfer ücretini Yenikent Güneşspor Kulübü karşılamamıştır. Transfer ücretini İstanbullu olan, ama Nijerya'da oturan bir işadamı üstlenmiştir” dedi

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]