"Çanakkale Askerine Rütbe Gerekmez" Sahnelendi

21 ve 22 Mart tarihlerinde Tiyatro Agora ekibi tarafından sahnelenen oyunun dekoru, oyunculuğu ve kostümleri profesyonel tiyatro anlayışına oldukça uygundu. Bir belgesel tadında sunulan, farklı oyun kurgusu ve anlatımı ile seyircisini kendine hayran bırakan oyun metni unutulmaz Çanakkale askerini bir kez daha anmamıza sebep oldu.

Etkileyici Savaş Sahneleri

Sadece ses tasarımları ile anımsatılan savaş sahneleri ve diyalogları kimi zaman duygulandırdı, kimi zaman  vatan sevgisinin ne denli önemli olduğunu vurguladı.Genel sanat yönetmeni ATASOY ve ekibinin sahnedeki performansı oldukça etkileyiciydi.

Yine Agora

Kurulduğu günden bu yana 18 mart ve benzeri önemli günlerimizi unutmayan ve sahnedeki görevini üstlenen ve tiyatro sanatı üzerinden görevini yerine getiren Tiyatro Agora yine yapılmayanı yaptı ve Sakarya ilinin ilk resmi profesyonel tiyatrosu olma sorumluluğunu en iyi şekilde devam ettiriyor.

Oyuncu Kadrosu

Çanakkale askerine rütbe gerekmez adlı oyunda Atilla ATASOY, Eda ATEŞCİ, Engin GENÇ, Cansu TOKYAY, Kadir Utku ÇOLAKOĞLU, Hayrullah KELEŞ, Aytaç ÇİÇEK, Eray TUZCUOĞLU ve Ahmet KARAKOYUN rol aldı. Oyunun ses ve müziklerini Mustafa YILMAZ üstlendi.

Sahnede Yaralanma

22 Mart'ta sahnelenen gösteride İlk perdede oyunda ''İbrahim Aga'' karakterini canlandıran Atilla ATASOY savaş sahnesi canlandırmasında kafasını dekora çarpan ve yaralanan ATASOY, herşeye rağmen oyuna devam etti ve ilk perdeyi yaralı bir şekilde tamamladı.  ATASOY'a perde arasında müdahele edildi. Oyunun iptali söz konusu iken oynamak zorunda olduğunu söyleyen
oyuncu herşeye rağmen oynadı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]