Caminin Altında Bir Ana Okulu Hiç Gördünüz mü?

Adapazarı ilçesinde bir caminin altında bulunan kuran kursu boşaltılarak ana okuluna dönüştürüldü.  

Adapazarı ilçesinde dört yıl önce eski Sakarya Valisi Nuri Okutan döneminde başlatılan okuma seferberliği kapsamında Mehmet Nuri ilköğretim okulu binası ve bahçesinde yer olmadığı gerekçesiyle Yeşil Caminin altındaki kuran kursu  anaokuluna dönüştürüldü. Geçici olarak kuran kursu anaokuluna dönüştürülürken aradan dört  yıl geçmesine rağmen anaokulu için bir çivi bile çakılmadı. Anneler okulun cami altında bulunmasına tepki gösterdi.

Okulda Tek Bir Cam  Bile Yok!

Küçük çocuklarının havasız tek gözü bile olmayan bir yerde cami altında okumak zorunda olduğunu anlatan bir veli, "Biz  küçük olduğu için çocuklarımızı kendimiz getirip kendimiz almak zorundayız. Anaokuluna gelirken sürekli cami cemaati ile karşılaşıyoruz. Okulda tek bir cam bile yok. Tuvalet yok. Çocuklarımız tuvalet ihtiyacı için cami tuvaletine gitmek zorunda kalıyor. Havasız bir yer. Çocuklarımızı beklerken oturacak bir yer yok. Bugün 40 öğrenci var. Her geçen gün sayı artıyor. Yetkililerin bu işe bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.  

Sorun Çözülecek

Anaokulunun cami altında bulunmasıyla ilgili olarak Mehmet Nuri İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Köse bir açıklama yaptı. Köse, ilköğretim okulu ve bahçesinde yer olmadığı için dört yıldan beri çocukların cami altında eğitim ve öğretim görmek zorunda olduklarını defalarca okul aile birliği olarak arsa alıp yeni bir okul yapmaya çalışsalar da başarılı olamadıklarını söyledi.   

Yusuf Köse, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz'ın okula gelerek incelemelerde bulunduğunu sorunun kısa sürede çözüleceği sözünün kendilerine verildiğini açıkladı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]