Camilerde, Gribe Karşı Temizlik Çalışması Yapılacak

Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne karşı camilerde temizlik ve dezenfekte çalışması yapılması için 81 ildeki dernekleri uyardı.

Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yayılmaya başlayan virüse karşı camilerde acilen tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Kıyak, "Camilerimize her çeşit insan ayak basıyor. Camiler virüsün rahat bulaşabileceği ortamlardan birisi. Bu nedenle cami dernek başkanlarının temizlikle yakından ilgilenmesi gerekiyor. Sakarya'da başkanı olduğum camide ilaçlama çalışmasını başlattık." dedi.

Ali Bardakoğlu ile Görüşeceğiz

Genel temizlik ve dezenfekte çalışması yapılması konusunda dernekleri uyardıklarını kaydeden Kıyak, konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile görüşeceklerini dile getirdi.

Türkiye'de 80 bin civarında cami bulunduğunu belirten Kıyak, şöyle konuştu
: "Camilerimizde tedbir alınması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuyla ilgili Diyanet İşleri'nden sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik ile görüştük. Diyanet İşleri Başkanı'ndan da randevu aldık. Müftülükler, imamlar ve cami derneklerimiz ile ortak bir çalışma yapmak istiyoruz."

Özel Çalışma Başlatıldı

Öte yandan, Serdivan ilçesindeki Bahçelievler Camii'nde özel bir temizlik firmasınca domuz gribi virüsüne karşı temizlik ve ilaçlama çalışması yapıldı.

Halılar da H1N1 virüsüne karşı etkili ilaçla dezenfekte edildi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]