"Camiler Kardeşliğin Sembolüdür"

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Arsalan, camilerin kardeşliğin sembolü olduğunu söyledi.

Akyazı İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle "Camilerin Dini ve Sosyal Hayattaki Önemi” konulu konferans düzenlendi. Akyazı Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Arsalan katıldı.

Akyazı Müftüsü Said Emin Arvas konferans öncesi yaptığı konuşmada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı yoğun bir programla kutladıklarını kaydetti. Müftü Arvas'ın konuşması sonrasında Akyazı İlahi Gurubu üyeleri Murat Aydoğdu ve Kadir Kurtoğlu okudukları güzel ilahilerle konuklara güzel anlar yaşattılar.

İlahilerin ardından konuşan Prof. Dr. Turhan Arsalan, camilerimizin büyük öneme sahip olduklarını belirterek, “Kalabalık kitleler camilerde toplanmasına rağmen emniyet tedbiri alınmaz. Camiler kardeşliğin sembolüdür. Makamlar ne kadar şerefli ise burada görev yapanda bir o kadar şereflidir. İslam camilerin etrafında gelişmiştir. Camiler sadece Allah'a ibadet yerleridir” dedi.

Konferans sonrası Akyazı Müftüsü Said Emin Arvas, Arsalan'a çiçek takdim etti. Ayrıca emekliye ayrılan müftülük personeline çeşitli hediyeler verildi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]