Camiler çocuk sesleriyle şenleniyor

Sakarya Müftülüğü\'nün organize ettiği Yaz Kur\'an Kursları açılış töreni, Muradiye Camii’nde gerçekleştirildi. Oldukça yoğun ilgi gören Yaz Kur’an Kursları\'na koşa koşa giden çocuklar camileri şenlendirdi.

Açılış Töreni, Serdivan İlçe Müftüsü Aşır Durgun tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in 2013 yılı Yaz Kur\'an kursları mesajının okunmasıyla başladı. Daha sonra ise İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez bir açılış konuşması yaptı.

Gerçekleştirilen programda son olarak Sakarya Müftüsü İlyas Serenli bir konuşma yaptı. Yaz Kur’an Kursları ile bilgiler veren Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında: “2013 Yılı Yaz Kur’an Kursları, “Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz” sloganıyla 18 Haziran - 23 Ağustos 2013 tarihleri arasında, üç dönem halinde ve kur esasına göre gerçekleştirilecektir. Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği Yaz Kur’an Kursları\'nda, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılacaktır. Kurslara kayıt yaptıran 7-18 yaş aralığındaki gençlere yönelik Spor İl Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, teakwondo, judo, karate gibi birçok spor dallarında ücretsiz kurslar düzenlenecektir” ifadelerine yer vererek gençlere, “Haydi gençler Yaz Kur’an Kursu\'na, haydi gençler spora” çağrısı yaptı.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, konuşmasını, “2013 yılı Yaz Kur\'an Kurslarının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor; Sakarya’da Yaz Kur\'an Kurslarında görev alan tüm öğretici kardeşlerimize, din görevlilerimize ve Yaz Kur\'an Kursları\'na katılan tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum” sözleriyle tamamladı.

Sakarya Müftülüğü Yaz Kur\'an Kursları açılış töreni programı, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin ders zilini çalmasının ardından Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin dersbaşı yapmasıyla son buldu.

Gerçekleştirilen programa Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez, İlçe Müftüleri Aşır Durgun ve Mehmet Arslan ile din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenci velileri ve Yaz Kur\'an Kursu öğrencileri katıldı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]