"Camiler Bizim Gül Bahçelerimiz"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Camiler, bizim gül bahçelerimiz, sığınaklarımız, sığındığımız ruhumuzu arındırdığımız yerlerdir" dedi.

Düzce İl Müftülüğü tarafından 2008 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle "Din Görevlilerimizin Toplumdaki Yeri ve Önemi" konulu konferans düzenlendi. Kızılay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve din görevlileri katıldı.

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar konferans öncesi yaptığı konuşmada camilerin insanları bir araya getiren duygu, inanç, davranış bütünlüğü içinde birbirine kenetleyen mekanlar olduğu söyledi. Gürpınar, din görevlilerinin ise toplumda çok önemli görevleri olduğunu belirterek, "Tahsilleri, ilmi kariyerleri insanlara faydalı olma gayreti anlamında toplumla daha çok kucaklaşma, devlet millet arasındaki kaynaşmayı daha da kuvvetlendirme anlamında toplumda önemli görevler ifa ediyorlar" dedi.
SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camilerin insanların ruhunu arındıran yerler olduğunu söyledi. Camiler, bizim gül bahçelerimiz, sığınaklarımız, sığındığımız ruhumuzu arındırdığımız yerlerdir diyen Erbaş, "Din görevlileri de bu mutluluğu ruhunda, damarlarında en çok hisseden insanlardır. Onun için Camiler ve Din Görevlileri Haftası ismi isabetli çünkü birbirinden ayırmak mümkün değil. Din görevlileri tabiri aslında din hizmetleri içerisinde en küçüğünden en büyüğüne kadar yer alan herkesi kapsıyor. Hizmetlisinden, müftüsüne bizde dahil ilahiyat camiası da bunun içerisindedir. Çünkü biz camilere ya da din hizmetlerine eleman yetiştiren bir kurumuz, birbirimizden ayrılmamız mümkün değil. Halkımız da bize çocuklarını gönderiyor. Onların çocuklarını biz camilere hizmet etmek üzere ya da din hizmetlerinde çalışmak üzere yetiştiriyoruz. Yani bir elin parmakları gibi birbirimizi çeşitli vesilelerle destekleyen insanlarız" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam'ın kutsal saydığı değerlerin başında ve en önemlilerinden bir tanesinin camiler ve mescidler olduğunu ifade ederek "Ziyaret edilmesi istenen üç cami vardır. Mescid-i Haram, Medine-i Münevver'deki Mescid-i Nebevi ve Kudüs'teki mescid. İslam'daki cami ve mescid anlayışı dünyanın neresinde olursanız olun çevreleyen kuşatan güzel mekanlardır" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]