Cambridge İslam Akademisi Başkanı Sakarya'ya geliyor

Şuurlu Öğretmenler Derneği Sakarya Şubesi\'nin hazırladığı “Emperyalizmin eğitim yoluyla toplumsal ve zihinsel ifsadı” konulu uluslararası konferans 29 Mart Cuma günü saat 19:00 da Serdivan Belediyesi Konferans Salonu\'nda (Yeni Bina) yapılacak.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Sakarya Şube Başkanı Fatih Cingöz Sakarya’da bir ilk olan konferansta tüm misafirlere kulaklık dağıtılacağını ve  konuşmacıların konuşmalarının anında tercüme edileceğini söyledi. Cingöz, alanlarında uzman olan konuşmacıların birikimlerinden faydalanabilmeleri için, özellikle eğitimcileri ve tüm halkı konferansa davet etti.

Konu ve Konuşmacılar

Emperyalizmin Eğitim Yoluyla Kültürel ve Zihinsel İfsadı

Prof. Dr. Shaikh Abdul MABUD  

Cambridge İslam Akademisi Başkanı - İNGİLTERE

Cambridge İslam Merkezi Başkanı. Batıdaki Müslümanların organize olması ve Batı medeniyetinden etkilenmemesi için çalışıyor .
Mabud, 1950 yılında Bangladeş’te doğdu. Kariyerine Fizik alanında başladı. Rajshani Üniversitesi Fizik Bölümü’nde Yardımcı Doçent oldu. 1981-1983 yıllarında ABD Utah Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1983-1999 yıllarında Cambridge İslam Akademisi’nde Başkan yardımcılığı yaptı. Halen Başkanlığı’nı yürütmektedir.
Eğitim konuları başta olmak üzere, İslami Bilim Felsefesi, müfredat geliştirme konularında uzmanlaşmıştır. Cambridge’te üç ayda bir yayınlanan Müslüman Eğitimi dergisinin editörlüğünü yapmakta ve sayısız bildiriye imza atmış olan Abdul Mabud’un yayımlanmış kitapları da bulunmaktadır.

Öze Dönüş; Müfredatın ve Ders Kitaplarının Millileştirmesi

Dr. Rukiye Rüstempur

El Zehra Üniversitesi Öğretim Üyesi – İRAN

Al Zahra Üniversitesi Arapça Bölüm Başkanı. Kur’an ve Arapça öğretimiyle uğraşıyor.
Uluslararası bildirileri var. Batı Sömürgeciliğinin İslam toplumları üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde konferanslar verdi.

Sömürgeci Eğitim ve Milli Duruş

Prof.Dr. Hasan BACANLI

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi - TÜRKİYE

1961 yılında Nikfer’de (Tavas, Denizli) doğdu. A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü\'nden 1982 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans ve doktora eğitimini aynı fakültede yaptı. Mardin RAM\'de Rehber Öğretmen, Selçuk Üniversitesi Selçuk Eğitim Fakültesinde Araştırma Görevlisi, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi\'nde Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 1994 yılında Ohio Eyalet Üniversitesi\'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Çeşitli ulusal ve uluslar arası dernek ve kuruluşlara üye olan Hasan Bacanlı’nın Yayınlanmış dört kitabının yanı sıra çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.





11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]