Çalışmalar, Sakarya'nın Yeşilinin Bozulmaması İçin!

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, kalitesiz kömür ve kükürt oranı yüksek diğer petrol türevlerinin kullanımının yasaklandığını söyledi.

Taş yaptığı açıklamada, İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından Sakarya'da kalitesiz kömür ve kükürt oranı yüksek diğer petrol türevlerinin kullanımının yasaklanmasına karar verildiğini kaydetti. Sakarya'nın kış aylarında yaşadığı hava kirliliğine ve bunun sebep olduğu sonuçlara hep beraber tanık oldukları belirten Taş, “Tüm modern dünya kentlerinde temiz bir çevre, gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biridir. Sakarya'nın yeşil renginin kaybolmaması için kaliteli ve çevre dostu yakıt kullanımı konusunda gerekli hassasiyeti göstermek sadece konutlarımızda değil iş yerleri ve sanayi tesislerinde de büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda, kış döneminde kullanılacak yakıtlara ait kriterler ve uygulama esaslarını içeren  İl Mahalli Çevre Kurulu bir takım kararlar aldı. İlimizde doğalgaz altyapı çalışmaları tamamlanan, doğalgaz hattının geçtiği ve kullanılabileceği güzergahlarda bulunan konutlarda, resmi ve özel işyerlerinde, ısınma amaçlı doğalgaz aboneliğinin ve kullanımının teşvik edilmesine, bu amaçla kalitesiz kömür ve kükürt oranı yüksek diğer petrol türevlerinin kullanımının yasaklanmasına karar verildi. Kalitesiz kömürün şehre sokulmamasına yönelik kontroller müdürlüğümüz ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır” dedi.
Sakarya'da Sağlıklı Yaşamak!

Taş, kış döneminde bu konudaki denetimlerimiz daha da arttırılacağını belirterek, “Denetimler sonucu çevreye zarar veren yakıt ve diğer yanıcı maddeleri kullanan kişi, kurum, kuruluş ve işletmelere, Çevre Kanunu kapsamında ağır cezai yaptırımlar uygulanacaktır. Gerek konutlarda gerekse işyeri ve sanayi tesislerinde yakıt kullanımında kurallara uygun davranılması, kimsenin bu konuda mağdur olmaması en büyük dileğimizdir. Sizlerden, daha temiz bir Sakarya'da sağlıklı yaşamak ve çocuklarımızın geleceği için gerekli özeni göstermenizi bekliyoruz. Gerekiyorsa, çevrenizde İl Mahalli Çevre Kurulu Kararına muhalefet edenleri uyarmaya ve bir zorunluluk olmaktan öte, uygar ve kentlilik bilincine sahip bir yurttaş olarak, gerek ısınmada gerekse sanayi tesislerinde kaliteli ve çevre dostu yakıtları (kükürt içeriği düşük katı ve sıvı yakıtlar ile doğalgaz vb) kullanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]