Büyükşehirlerde bina altına fırın açılamayacak

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı\'nca yapılan ve fırınların bina altlarında yer almasını yasaklayan düzenlemeye ilişkin, "Bu düzenlemede fırınların müstakil olması öngörülüyor, bu da ekmek üretiminin daha hijyenik ve geniş ortamlarda yapılmasına katkı sağlayacak" dedi.

Balcı, yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği\'nde yapılacak değişikliği değerlendirdi.

Eski yönetmelikte kafa karışıklığı yaşandığına işaret eden Balcı, "Yeni düzenlemeyle bu ortadan kaldırıldı. Artık büyükşehirlerde ve nufüsü 100 binin üzerinde olan yerleşim yerlerindeki bina altlarında fırın açılamayacak. İsrafın önüne geçebilmek adına nüfusa göre fırın uygulaması için önemli bir adım oldu. Mekanların fiziksel şartları da iyileştirilecek bu şekilde" diye konuştu.

"Binaların güvenliği açısından çok önemli bir düzenleme" diyen Balcı, sözlerini şöyle tamamladı:


"Fırınlar, sıcaklıktan dolayı binaları kurutuyor. Bunun yanı sıra kara fırınlar bulunduğu binaya 70 ton ağırlık yüklüyor. Böyle olunca bina ağırlığın olduğu tarafa doğru eğiliyor. Bundan ötürü de bina çökmeleri de yaşandı. Bırakın depremi, ısıdan dolayı bina kendinden çöküyor.

Bu düzenlemede fırınların müstakil olması öngörülüyor, bu da ekmek üretiminin daha hijyenik ve geniş ortamlarda yapılmasına katkı sağlayacak. Müstakil fırınlar, insan yaşamına bina bakımından uzak kalacağı için daha sağlıklı ekmek üretimi yapılacak. Bununla beraber iş kazalarında da vatandaşlara etkisi en aza indirilecek. Bu da can kayıplarını önleyecek."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]